Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van dinsdagmorgen 15 februari 2000
09:49 dinsdag 15 februari 2000

Bert Peters, 0591 662014 of 0653 238059

Vledder, ongeval met letsel
Reed vanmorgen omstreeks 05.45 uur een 68-jarige krantenbezorger uit Paasloo met zijn auto over de Vledderweg en sloeg linksaf om daar een krant te bezorgen. Hij werd op dat moment ingehaald door een 34-jarige automobilist uit Noordwolde (Fr) waarna een aanrijding volgde. Hierdoor botste de auto van de Fries tegen een boom en raakte de auto van de krantenbezorger half in de sloot. De 61-jarige echtgenote van de krantenbezorger, die bij hem in de auto zat, werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel, evenals de 27-jarige inzittende van de andere auto, eveneens woonachtig in Noordwolde. Aard van het letsel onbekend. Opmerkelijk was dat door de harde klap de aanwezige airbags niet hun werk hadden gedaan, hetgeen later voor de hulpverlening extra attentie betekende.

Hoogeveen, alcomobilist
Reed vannacht omstreeks 01.20 uur een 48-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Wolfsbosstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek en alcoholpromillage te hebben van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg behalve een snelrechtproces-verbaal een rijverbod van 7 uur.

Meppel, secretaresse veroorzaakt onveilig rijgedrag Reed gistermiddag een agent in een als zodanig onherkenbare politieauto over de A 28 vanuit de richting Staphorst in de richting Hoogeveen. Zijn aandacht werd daar getrokken door het slingerend rijgedrag van een automobilist die daarbij ook nog eens veel te snel reed. De agent stelde snelheden vast die varieerden van ruim 150 tot ruim 170 kilometer per uur. De bestuurder van die auto verklaarde dat hij een heftig telefoongesprek met zijn secretaresse had gevoerd waarbij hij niet lette op zijn snelheid en zijn wegpositie. De 30-jarige man uit Emmen kreeg voor de snelheidsovertreding een proces-verbaal.

Assen, onverzekerde auto
Reed gistermiddag een 29-jarige man uit Assen met zijn auto over de Kiepheugte. Zijn auto bleek na controle niet verzekerd te zijn en ook stond het kenteken op naam van een zogenaamde 'katvanger'. De auto werd in beslag genomen.

Beilen, gestolen auto aangetroffen
Werd vannacht omstreeks 02.15 uur in de berm van de N381 een auto aangetroffen waarvan de bestuurder lag te slapen. De agenten zagen dat de bedrading van het contactslot was doorverbonden waarna de 23-jarige man uit Nijmegen werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij wist dat het een gestolen auto betrof, of hij met de diefstal van de auto (in Winschoten) iets te maken heeft moet onderzoek vandaag uitwijzen.

Emmen, bedrijfsinbraak
Werd gisteren aangifte gedaan door een 37-jarige man uit Erica namens zijn bedrijf uit Emmen. Bij een in aanbouw zijnde loods aan de James Cookstraat In Emmen werden onderdelen van een verlichtingssysteem weggenomen met een waarde van ongeveer f 10.000,-.

Hoogeveen, hennepkwekerij
Werd gistermiddag in een schuur achter een woning aan de Toldijk een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar verklaarde de schuur verhuurd te hebben aan een 35-jarige man uit Hollandscheveld. Ruim tweehonderd planten werden aangetroffen en een hoeveelheid hennep die onlangs was geoogst. Zowel de planten als de apparatuur werden in beslag genomen en afgevoerd. De man, die overigens ter plaatse kwam tijdens de inval, zal binnenkort worden gehoord.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie