Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwijsbond wil extra geld positieverbetering personeel

Datum nieuwsfeit: 15-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Algemene Onderwijsbond

CAO-eis onderwijsbonden: vier procent salarisverbetering, één procent eindejaarsuitkering

Extra financiën voor positieverbetering onderwijspersoneel

De centrales van onderwijspersoneel ACOP, CCOOP en AC eisen vier procent salarisverhoging en een structurele eindejaarsuitkering van 1%. Bovendien eisen AOb, Onderwijsbond CNV en de AVS extra middelen om positie en aanzien van werknemers in het onderwijs te verbeteren. Die extra middelen mogen, aldus de onderwijsbonden, niet gezocht worden in de normale arbeidsvoorwaardenruimte. Anderhalf procent van de extra financiële ruimte moet worden besteed aan de verbetering van de werving van onderwijspersoneel en het wegwerken van salarisachterstanden.
AOb, Onderwijsbond CNV en AVS willen bovendien: * een extra financiële maatregel voor het onderwijsondersteunend personeel in de laagste loonschalen;
* een verhoging van de uitkeringen/pensioenen gerelateerd aan onderwijssalarissen met eenzelfde percentage;
* oplossingen voor buitenschoolse opvang en kinderopvang; * een centrale afspraak over het snel terugdringen van de werkdruk in het onderwijs;
* een centrale afspraak over de invoering van een functiewaarderingssysteem in het onderwijs.

Voor het primair onderwijs stellen de bonden voor de functie van leraar basisonderwijs schaal 9 te vervangen door die van leraar functie schaal 10. Ook moeten de directiefuncties in het primair onderwijs met één schaal verhoogd worden.
De onderhandelingen tussen bonden en ministerie beginnen op 23 februari aanstaande.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie