Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fuji Photo Film en Nokia werken samen bij Bluetooth

Datum nieuwsfeit: 15-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FUJIFILM

Fuji Photo Film en Nokia werken samen bij Bluetooth

Nieuwe mobiele beeldcommunicatie
Fuji Photo Film en Nokia werken samen bij Bluetooth

Hamburg (ost) - Fuji Photo Film en Nokia maken bekend dat ze bij de ontwikkeling van de 'Bluetooth'-technologie voor digitale beeldoverdracht tussen mobilofonen en digitale camera's en bij overeenkomstige toepassingen samenwerken.

In de toekomst kunnen mobilofonen en digitale camera's snoerloos met elkaar 'communiceren'. Hierbij helpt een nieuwe standaard voor de dataoverdracht tussen mobiele apparaten: 'Bluetooth'. Doel van de gisteren aangekondigde cooperatie tussen Fuji Photo Film en Nokia is de integratie van de digitale beeldverwerkingstechnologie van Fujifilm en de knowhow van Nokia op het gebied van de mobilofoontechnologie. Concreet zal daarbei de beeldoverdracht van digitale camera's naar mobilofonen door het gebruik van de Bluetooth-technologie worden gerealiseerd.

Bluetooth-ondersteuning voor digitale printservices Nokia en Fujifilm plannen bovendien de ontwikkeling van een op Bluetooth gebaseerde infrastructuur voor de Fujifilm Digital Imaging Service. Deze dienstverlening zal de gebruikers in staat stellen hun digitale foto's met behulp van Bluetooth technologie te versturen en door overeenkomstige servicelaboratoria te laten printen.Beide ondernemingen zullen hun technologische samenwerking in het kader van de CeBIT 2000 in Hannover demonstreren.

Snoerloze overdracht: blikcontact is niet nodig Een wezenlijk kenmerk van de Bluetooth standaard is de laag-energetische radioverbinding op korte afstanden op een licentievrije 2,4 GHz frequentie: mobilofonen, laptops of digitale camera's die met Bluetooth-technologie zijn uitgerust kunnen binnen een radius van ongeveer 10 meter snoerloos gegevens uitwisselen - in tegenstelling tot infrarood is hierbij geen 'blikcontact' tussen de apparaten nodig. Bij Bluetooth gaat het in principe om een robuuste radio-component die in een microchip is ingebed.

Verschillende voordelen van de mobiele beeldcommunicatie De voordelen van Bluetooth in de wereld van de fotografie zijn duidelijk: zonder lastige kabelverbindingen kunnen beeldgegevens naar de mobilofoon-wereld worden overgedragen. Professionele fotografen bijvoorbeeld kunnen hierdoor makkelijker als vroeger hun foto's naar de redactie zenden, hobby-fotografen sturen hun foto's in de toekomst per mobilofoon naar de fotoshop en laten daar van de digitale data afdrukken maken.

Fuji Photo Film en Nokia zijn lid van het Bluetooth Consortium, een industrie-initiatief dat in 1998 werd opgericht.

Duesseldorf, 15 februari 2000

15 feb 00 12:06

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie