Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouwbonden: geen zwarte lijsten in de bouw

Datum nieuwsfeit: 15-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BOUW EN HOUTBOND FNV

Geen zwarte lijsten in de bouw

Bouw- en Houtbond FNV
VGBouw
NVOB

Gezamenlijk Persbericht

De Bouw- en Houtbond FNV, VGBouw en NVOB wijzen het bestaan en het aanleggen van 'zwarte lijsten' van de hand. Zij zijn het erover eens dat dit soort praktijken onaanvaardbaar zijn, zoals dus ook in de wet is vastgelegd.

De drie organisaties verklaren dit naar aanleiding van berichten in De Telegraaf en De Volkskrant over het al of niet bestaan van lijsten van slecht functionerende werknemers in de bouw. VGBouw en NVOB stellen dat uitspraken van hun woordvoerders in De Telegraaf van jongstleden zaterdag en in de Volkskrant van maandag volstrekt verkeerd zijn geciteerd. Op basis daarvan had de Bouw- en Houtbond FNV aan de werkgeversorganisaties om opheldering gevraagd. VGBouw en NVOB hechten eraan nogmaals te stellen niet bekend te zijn met het bestaan van bedoelde lijsten, laat staan dat zij de bedoeling hebben gehad het gebruik ervan te vergoelijken.

Namens Bouw- en Houtbond FNV: Anne Pols (0348-575589 of 06 53 73 44 94)

Namens het NVOB: Herman Meerbach (035-5427911)
Namens VGBouw: Pieter Vonk (079-3438238 of 06-55 19 22 57)

15 feb 00 14:05

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie