Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rioleringswerkzaamheden in Julianadorp in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 16-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Rioleringswerkzaamheden in Julianadorp

betreft:
week: week 06

Vanaf woensdag 16 februari vinden er rioleringswerkzaamheden plaats in Julianadorp. De werkzaamheden concentreren zich op de Langevliet en de Wethouder de Boerstraat. Het bedrijf Insituform uit Delft gaat het riool van binnenuit renoveren door middel van de zogenaamde kousmethode. Bij deze methode wordt er een kous het riool ingebracht, die behandeld is met een polyester hars. Als de kous in het riool zit, laat men water van 80 graden door de kous lopen. Nadat het water vijf uur door de kous heeft gelopen, is de polyester hars hard geworden. De kous wordt vervolgens weer uit het riool getrokken. Aan de binnenzijde van het riool zit nu een nieuwe laag, die weer tientallen jaren mee kan.

Het voordeel van de methode is, dat de wegen niet opengebroken hoeven te worden. Hierdoor ondervindt u minder overlast. Ook is de methode goedkoper. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met 3 maart.

Wat betekent dit voor uw watergebruik?

Tijdens de werkzaamheden kunt u gewoon water gebruiken. Uiteraard moet u niet overmatig water gaan gebruiken, zoals bijvoorbeeld vier wassen draaien. U moet proberen het riool niet te veel te belasten, omdat er niet automatisch op het gemaal wordt geloosd.

Omleidingen

De renovatie wordt in vier fasen uitgevoerd. Fase één is op 16 en 17 februari, fase twee op 21 en 22 februari, de derde fase op 23 en 24 februari en fase vier van 28 februari tot en met 3 maart. Tijdens de werkzaamheden kan het rioolwater niet worden afgevoerd. Het riool wordt dan leeggepompt in grote vrachtwagens. Deze lozen vervolgens op het gemaal bij de Schoolweg. Voor de veiligheid is de Schoolweg tijdens de werkzaamheden tussen de Langevliet en het Loopuytpark afgesloten voor al het verkeer. Het Loopuytpark kunt u vanaf de Langevliet bereiken via de Parkstraat. Vanaf rijksweg de N9 kunt u het Loopuytpark bereiken via de Landbouwstraat en de Parkstraat. Voor het vrachtverkeer dat van de N9 komt, is er een omleidingsroute via de Callantsogervaart en de Langevliet. De omleidingsroute is met borden aangegeven.

_________________________________________________________________

laaste verandering: februari 10, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie