Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oud-lid FPÖ spreekt in Leiden over Oostenrijkse democratie

Datum nieuwsfeit: 16-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Oud-lid FPÖ spreekt in Leiden over Oostenrijkse democratie

Persbericht 26 (16-feb-2000)

Heide Schmidt, voorzitter van de Oostenrijkse politieke partij Liberales Forum en oud-lid van Jörg Haiders FPÖ, was ooit kandidaat voor het presidentschap van Oostenrijk. Zij spreekt donderdag 24 februari in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden over de toekomst van de Oostenrijkse democratie.

Heide Schmidt was tot 1993 lid van de FPÖ. Zij maakte deel uit van de liberale vleugel van de partij en was kandidaat voor het Oostenrijkse presidentschap. Toen de huidige partijleider Jörg Haider tot voorzitter gekozen werd, verliet zij de partij wegens de racistische tendensen die volgens haar de overhand begonnen te krijgen. Zij richtte met enkele gelijkgestemden de partij Liberales Forum op.

De FPÖ boekte bij de verkiezingen van 3 oktober j.l. een grote overwinning die uiteindelijk leidde tot deelname aan de coalitie. De regeringsdeelname van de FPÖ maakte een storm van internationaal protest los en leidde tot grote diplomatieke druk van binnen en buiten de Europese Unie. Deze ontwikkelingen waren voor de Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen en de Stichting Oostenrijkse Studiën de aanleiding om Heide Schmidt uit te nodigen. Zij spreekt donderdag 24 februari in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden.

De lezing is voor iedereen gratis toegankelijk, en vindt plaats in het Academiegebouw, Rapenburg 73 te Leiden; de lezing begint om 20.00 uur.

De Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB-Leiden) stelt zich ten doel haar leden te informeren over en te betrekken bij internationale aangelegenheden in de breedste zin van het woord. De Stichting Oostenrijkse Studiën ondersteunt onder meer de leerstoel Midden-Europese Studiën aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie: Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen, telefoon 071 527 75 59 of 06 24 69 70 10.

Meer informatie: mw.dr. B.T. Hogenelst, Internationalisering, Communicatie en Studenten; Tel. 071-5273282 / Email (B.T.Hogenelst@bvdu.leidenuniv.nl) / 17 februari 2000, 11:25 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie