Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamerantwoorden geluidsoverlast van vliegtuigen

Datum nieuwsfeit: 16-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

aanh9900.628 geluidsoverlast van vliegtuigen

Gemaakt: 17-2-2000 tijd: 13:47


1

Hierbij zend ik u de antwoorden op de, door de leden Feenstra en Van Gijzel (beiden PvdA) gestelde, vragen over `de geluidsoverlast van vliegtuigen', ingezonden 14 december 1999.

de Minister van Volkshuisvesting,

Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.P. Pronk

Antwoord op de schriftelijke vragen van het lid Feenstra en Van Gijzel (beiden PvdA) over `de geluidsoverlast van vliegtuigen'. (Ingezonden
14 december 1999).

Ja.

Ja.

Naar aanleiding van het bericht is contact opgenomen met TNO. De vinding, een keramische vezel waarmee het uitlaatgeluid van een vliegtuigmotor waarschijnlijk beter kan worden geabsorbeerd dan met de huidige toegepaste materialen, blijkt zich in een nog zeer experimentele fase van ontwikkeling te bevinden. Er zijn tot nu toe alleen computersimulaties uitgevoerd. De volgende stap is vervaardiging van het materiaal en testen in een proefopstelling. Daarna volgt een mogelijke fase van testen in de praktijk. In overleg met TNO wordt nagegaan of en op welke wijze de verdere ontwikkeling van de vinding van TNO kan worden gestimuleerd.

Daarvoor is het nu nog te vroeg. TNO heeft meegedeeld dat het nog enige jaren kan duren voordat het geluiddempend materiaal eventueel op de markt kan komen. Allereerst dienen de resultaten die geboekt zijn bij theoretische computersimulaties nog in de praktijk te worden getoetst. Een termijn waarop eventuele feitelijke implementatie plaats kan vinden, is hierbij thans nog niet te noemen.

De Minister van Volkshuisvesting,

Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.P. Pronk

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie