Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse minister van Cultuur licht beleidsnota toe in Gent

Datum nieuwsfeit: 16-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER BERT ANCIAUX

VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, STEDELIJK

BELEID, HUISVESTING EN BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN

Woensdag 9 februari 2000

VOORUIT TE KLEIN VOOR ANCIAUX

Op woensdag 16 februari geeft Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux in Gent een toelichting bij de grote lijnen van zijn beleidsnota Cultuur.

Oorspronkelijn zou deze toelichting plaatsvinden in de Balzaal van de Vooruit. Deze zaal heeft echter een beperkte capaciteit. Door de massale belangstelling, al meer dan 400 inschrijvingen, en het feit dat de andere zalen in de Vooruit niet vrij zijn, moet er uitgeweken worden naar een grotere zaal op een andere locatie. De keuze viel op de theaterzaal van het NTG waar zowat 700 personen terecht kunnen.

Ook in Antwerpen is de belangstelling groot. Het lijdt geen twijfel dat de grote zaal van HETPALEIS op donderdag 17 februari helemaal 'uitverkocht' zal zijn.

Inmiddels zijn ook de 2 panels, die na afloop van de toelichting van gedachten wisselen met de minister, volledig. In Gent bestaat dit panel uit Frank Beke(burgemeester van de Stad Gent), Jan Debbaut (directeur van Abbemuseum Eindhoven), Staf Lauwerysen (stadssecretaris Turnhout, voormalig directeur CC de Warande) en Clara van de Broek (recensente De Morgen, redactielid Etcetera, actrice). In Antwerpen zal het panel bestaan uit Eric Antonis (schepen van Cultuur van de Stad Antwerpen), Barbara Wyckmans (directrice van HETPALEIS), Fred Dhont (docent Sociale Hogeschool Heverlee) en Rudi Laermans (Centrum voor Cultuursociologie K.U.Leuven). Na het panelgesprek zal de minister niet ingaan op vragen uit het publiek. Dit zal gebeuren tijdens een reeks sectoriële avonden die de komende maanden op de agenda staan. Daarbij zal de socio-culturele sector eerst aan bod komen.

Wie een samenvatting wil van de beleidsnota Cultuur kan terecht op deze website:
http:/www.wvc.vlaanderen.be/cultuurbeleid. Ook reacties kan men hier kwijt. In een latere fase zal op deze website ook een aangepaste versie van de beleidsnota voor het brede publiek te leze zijn. Deze tekst zal tevens in een brochure worden uitgegeven die gratis verkrijgbaar zal zijn in ondermeer bibliotheken en culturele centra.

info : Petra Boeckx Assistentie van de woordvoerder van minister Anciaux - tel. (02) 553 28 271 e-mail: (persdienst.anciaux@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie