Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging CRIEM-conferentie jongeren en etnische groepen

Datum nieuwsfeit: 16-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE BZK

www.minbzk.nl

MINBZK: Uitnodiging CRIEM-conferentie 16 februari

Teveel jongeren dreigen om allerlei redenen nog uit de boot te vallen. Onder hen veel jongeren uit etnische minderheidsgroepen, die een steeds groter deel vormen van het totaal aantal jongeren in de grote(re) steden. Het is van cruciaal belang om aan de situatie van deze jongeren specifieke aandacht te schenken. Daarom nodig ik u uit voor de CRIEM (Criminaliteit in relatie tot integratie van etnische minderheden) -conferentie op woensdag 16 februari 2000. Tijdens deze conferentie worden door acht deelnemende pilot-steden praktische handreikingen gegeven. Het ochtendgedeelte staat in het teken van het bieden van informatie over concrete oplossingen voor knelpunten op de verschillende CRIEM-onderdelen. In de middag wordt een actieve rol van de deelnemers verwacht. Deelnemers aan de conferentie zijn vertegenwoordigers van gemeenten, politie, justitie, onderwijs, welzijnswerk, consultatiebureaus, peuterspeelzalen, arbeidsmarktvoorziening en jeugdhulpverlening.

De conferentie start om 10.00 uur. Rond 10.35 uur spreekt de heer R.J.G. Bandell, burgemeester van de gemeente Alkmaar en voorzitter van de begeleidings-commissie van alle CRIEM-pilots over ervaringen met de CRIEM-pilots. Daarna volgt een presentatie over specifieke CRIEM-onderdelen zoals individuele trajectbegeleiding, voorkomen van voortijdig schoolverlaten, bestuurlijke regie en vroegschoolse educatie. 's-Middags om 14.30 uur houdt minister Van Boxtel een inleiding over het belang van een CRIEM-aanpak.

De conferentie vindt plaats in de Beurs, Beursplein 37 te Rotterdam. Een vertegenwoordiger van uw redactie is hierbij uitgenodigd de conferentie bij te wonen.

Hiervoor moet u zich van te voren aanmelden bij de afdeling persvoorlichting van het ministerie van BZK, telefoon 070 - 4268888.

11 feb 00 13:01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie