Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Amsterdam presenteert een waterplan

Datum nieuwsfeit: 16-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X Gemeente Amsterdam

Amsterdam presenteert een waterplan

Akersluis (fotograaf: Henk Rougoor) Amsterdam dankt zijn bestaan vooral aan het water. Toch is het niet altijd even duidelijk wie voor welk deel van het water verantwoordelijk is. Ook ontbreekt de samenhang tussen verschillende plannen voor het water. Het nieuwe Waterplan Amsterdam moet daar een einde aan maken. Het plan staat echter nog niet vast: daarom kunnen bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties op 16 februari hun visie op dit plan geven.

Het plan is opgesteld door de dienst Ruimtelijke Ordening (dRO), de Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) en de dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam (BBA) in samenwerking met de stadsdelen en andere diensten, zoals de Milieudienst Amsterdam. Dit gebeurde in opdracht van de gemeente Amsterdam en het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV).

Heet hangijzer
Het Waterplan bestaat uit een visie op al het water en de oevers van Amsterdams. De visie is gekoppeld aan voorstellen en maatregelen voor zoveel mogelijk aspecten die met het water te maken hebben. Het plan moet zorgen dat het water en de oevers in de stad schoner worden en geschikter voor verschillend gebruik en tegelijkertijd gaat het de samenwerking en de taakverdeling tussen de verschillende betrokken diensten verbeteren. In grote lijnen zal het plan aangeven waar het water gebruikt kan worden voor wonen, werken, natuur, recreatie en vervoer. Als de oevers van bijvoorbeeld de Amstel het meest geschikt zijn om langs te wandelen of op terrasjes te zitten, zouden daar wandelpaden en bankjes moeten komen, in plaats van parkeerplaatsen. Het wonen op het water is een heet hangijzer. Aan de ene kant is het populair en wordt in het kader van het Waterplan onderzocht of het uitgebreid kan worden, aan de andere kant ontnemen woonboten soms het zicht op het water en lozen ze vaak nog rechtstreeks op de gracht. Wat de kwaliteit van het water betreft zal het Waterplan voorstellen doen tegen het gebruik van vervuilende bouwmaterialen en insecticiden. Het Waterplan zal ook aangeven hoe bagger, waar nu nergens plaats voor is, verwerkt kan worden.

Geef uw visie!
De afgelopen maanden is het maken van het Waterplan voorbereid. Op woensdag 16 februari 2000 is vanaf 09.30 uur de openbare startbijeenkomst van het Waterplan in de Rode Hoed, Keizersgracht 102. Wethouder Ruud Grondel en dijkgraaf Jaap van der Vliet van Amstel, Gooi en Vecht zullen dan hun visie geven op het water in Amsterdam. Bewoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en niet bij het plan betrokken ambtenaren zijn die dag welkom om zich te laten informeren en mee te praten over wat er volgens hen met het water moet gebeuren. Want het water is van iedereen!

Wilt u meepraten op 16 februari of meer informatie, dan kunt u zich aanmelden bij
de Projectgroep Waterplan
Kamer 4G26
Postbus 2758
1000 CT AMSTERDAM
telefoon 5527883
fax 5527907
e-mail: (drl@dro.amsterdam.nl)

Uit: Stadsnieuws, februari 2000

© gemeente Amsterdam - 14-02-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie