Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoogdijk in Houten afgesloten voor verkeer

Datum nieuwsfeit: 16-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Gemeentenieuws van 16/02/00

Hoogdijk afgesloten voor verkeer

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de realisatie van de basisschool De Fontein en daarboven gelegen appartementen aan de Hoogdijk. De school wordt begin maart opgeleverd, de oplevering van de bovenwoningen komt daar geleidelijk achteraan. Nadat de klaslokalen zijn ingericht zal de school in gebruik kunnen worden genomen.

Schoolgaande kinderen en de bewoners van de bovenwoningen moeten het gebouw goed kunnen bereiken. Daarvoor is het noodzakelijk om de Hoogdijk opnieuw in te richten. De Hoogdijk zal uiteindelijk gaan fungeren als hoofdfietsroute maar zal in de tijdelijke situatie ook voor de auto als ontsluitingsweg moeten dienen. Parallel aan de Hoogdijk wordt een voetpad aangelegd dat in eerste instantie ook als fietspad wordt gebruikt door bijvoorbeeld de schoolgaande jeugd.

De laatste 2 weken van februari wordt de Hoogdijk heringericht. Gedurende deze periode is de Hoogdijk afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het bestaande asfalt en de onderliggende puinlaag. Vervolgens wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht en het naastliggende trottoir aangelegd. Daarnaast zal langs de Hoogdijk straatverlichting worden aangebracht.

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1998 - 2000 Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie