Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP over controle op declaraties bewindslieden

Datum nieuwsfeit: 16-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

In tegenstelling tot eerdere uitspraken van Kok dat er goede controle is op de kosten die door of namens bewindslieden worden gemaakt lijkt deze controle in de praktijk weinig voor te stellen. Declaratieformulieren worden namelijk alleen technisch en administratief bekeken. De uitgaven worden niet beoordeeld op hun rechtmatigheid.

Uit een artikel in de Nieuwe Revu van vandaag blijkt dat de interne accountantsdienst van het ministerie alleen de declaratieformulieren van de bewindslieden controleert. Bonnetjes worden niet gecontroleerd. Bovendien ontbreekt de controle door een externe accountantsdienst en oordeelt de Algemene Rekenkamer niet over de rechtmatigheid van de uitgaven. Daarnaast worden ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie