Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 16-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Woensdag 16 februari 2000, 09.30 uur

Team Robuust lost groot aantal berovingen op
Utrecht - Het team Robuust (Roof BestrijdingsUnit Utrecht Stad) van de politie regio Utrecht heeft met de aanhouding van vijf jongens tot nu toe 27 berovingen en 14 diefstallen uit auto's opgelost. Bij deze berovingen raakten 4 slachtoffers ernstig gewond. Inmiddels zitten de vijf verdachten, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, in voorlopige hechtenis. De politie verwacht op korte termijn meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

In de maanden december en januari werden 38 aangiften van berovingen gedaan die gepleegd zijn in de wijken Lunetten en Hoograven-Zuid. Uit onderzoek van het team Robuust bleek dat een groep van een tiental jongens zich schuldig zou maken aan deze misdrijven. Hierbij opereerden zij in wisselende samenstelling en maakten gebruik van scooters of fietsen. Slachtoffers waren meestal fietsende of wandelende vrouwen. De knapen rukten, vaak met bruut geweld, de tas van de schouder of uit de fietsmand. Zo kwam een 35-jarige vrouw uit Utrecht bij een beroving te vallen en heeft nu een verbrijzeld been. Haar revalidatie zal vermoedelijk maanden duren. Een andere vrouw, 86 jaar ook uit Utrecht, werd overvallen en hulpeloos op de grond achtergelaten. Zij bleek een gebroken heup te hebben. In totaal werd er naast fysiek en psychisch leed ongeveer voor dertig duizend gulden aan materiële schade geleden.

Een aantal van deze berovingen kon opgelost worden dankzij de medewerking van getuigen. Niet voor niets vraagt de politie vaak getuigen zich te melden. Want ook in dit onderzoek is het belang van getuigenverklaringen bewezen.

Man overgiet zich met benzine
Utrecht - De politie heeft dinsdagmiddag een 30-jarige man aangehouden die zich met benzine had overgoten en zich in brand wilde steken.

Omstreeks twee uur werd de politie door medewerkers van het Asielzoekerscentrum gealarmeerd voor een inwoner van het centrum die zich verward en agressief gedroeg. Ook had men gezien dat de man een fles benzine had gekocht. De man had zich inmiddels in zijn kamer opgesloten. De agenten roken een sterke benzinelucht en forceerden de deur. De asielzoeker had zichzelf en zijn kamer besprenkeld met benzine en wilde alles in brand zetten.

Met veel moeite kon de man worden overmeesterd en worden overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij van zijn kleding ontdaan en in een observatieruimte geplaatst. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake van poging brandstichting. Tevens zal hij psychiatrisch worden onderzocht

Schietincident bij café
Utrecht - De afgelopen nacht omstreeks kwart voor twee is er geschoten voor een café aan de Euterpedreef. Er vielen geen slachtoffers.

De politie vond op straat meerdere hulzen, waaruit kan worden geconcludeerd dat er meerdere schoten zijn gelost. Agenten ontruimden het café en alle bezoekers werden gecontroleerd op wapens. Noch bij de bezoekers, noch in het café werden wapens aangetroffen. Toch verdenkt de politie een 37-jarige Utrechter die in het café aanwezig was, van betrokkenheid bij het schieten. Hij is aangehouden.

Fietser bewusteloos geslagen
Utrecht - De afgelopen nacht trof een voorbijganger omstreeks kwart over twee op de Amsterdamsestraatweg een bewusteloze man aan.

Het slachtoffer lag op straat ter hoogte van de Petrus Dathenusstraat (Julianapark) en had diverse hoofdwonden. Naast hem lag een fiets en een kapotgeslagen bierfles. De politie vermoedt dat er een verkeersconflict is geweest en dat de fietser door de inzittende(n) van een auto met een bierfles bewusteloos is geslagen en achtergelaten. De getuige kon de politie details geven over de auto die was weggereden. Korte tijd later werd dit voertuig aangetroffen op het Wilhelminapark tegen een lichtmast. De tenaamstelling is een katvanger. De politie nam de auto inbeslag.

Het slachtoffer, een 51-jarige Utrechter, is overgebracht naar het ziekenhuis en de politie probeert vandaag met hem te spreken.
_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie