Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toshiba versterkt banden met onderwijs verder

Datum nieuwsfeit: 16-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Toshiba versterkt banden met onderwijs verder

Notebook PC’s vergroten kansen in alle vormen van onderwijs

Capelle a/d IJssel, 16 februari 2000 - De komende maanden breidt Toshiba zijn onder-steuning aan het gebruik van notebook PC’s in het onderwijs aanzienlijk uit. Naast de bestaande adviesdiensten voor onderwijsinstellingen rondom het effectief gebruik van notebook PC’s, zal Toshiba deelnemen aan de zes beurzen ‘School & Computer’ die dit jaar door heel Nederland worden gehouden. Toshiba is bovendien partner in Microsoft’s Anytime Anywhere Learning (AAL) project dat na successen in de VS, Australië, Groot-Brittannië en België per 1 maart met een pilotproject ook in Nederland van start gaat.

Het belang dat Toshiba hecht aan het gebruik van notebook PC’s in alle vormen van onderwijs, wordt onderstreept met een nieuwe website: www.toshiba.nl/education. Deze site richt zich speciaal op educatieve instellingen, studerenden en hun ouders, docenten en onderwijskundigen.

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is niet langer een vak op zich, maar maakt integraal onderdeel uit van het gehele onderwijs. Onafhankelijk, internationaal onderzoek wijst uit dat leerlingen en studenten met een eigen notebook PC veel betere studievaardig-heden ontwikkelen dan diegenen die desktop PC’s delen met anderen. Een eigen notebook leidt tot een grotere betrokkenheid en motivatie en bevordert het zelfstandig vergaren, analyseren en communiceren van informatie. De voordelen gelden voor alle soorten onderwijs: van basisschool tot en met universiteit. Het efficiënt gebruik van een groot aantal notebook PC’s vergt echter een gedegen voorbereiding wat betreft infrastructuur, te selecteren software en de financiering. Om onderwijsinstellingen, studenten, leerlingen en ouders daarbij behulpzaam te zijn, startte Toshiba eind vorig jaar het Educatie Programma. Dat wordt nu verder uitgebreid met deelname aan onderwijsbeurzen en participatie in het AAL-project van Microsoft.

School & Computer
In de maanden februari, maart en april van dit jaar wordt in verschillende steden zesmaal de beurs School & Computer gehouden. Deze beurzen zijn er speciaal voor schooldirecties en

-besturen, ICT-coördinatoren binnen onderwijsinstellingen, docenten, docenten in opleiding en leerlingen en hun ouders. De beurzen geven een compleet overzicht van de jongste ontwikkelingen rond ICT in het primaire en voortgezet onderwijs en de Beroeps- en Volwassenen Educatie. Toshiba is op alle beurzen aanwezig met een stand waar met de specialisten van de Toshiba Business Unit Education van gedachten kan worden gewisseld over educatief gebruik van PC’s. Op de Toshiba-stand zijn ook de nieuwste notebook en desktop PC’s voor de onderwijsmarkt te zien.

De beurzen worden gehouden in het RAI Congrescentrum Amsterdam (16 februari), de Martinihal in Groningen (23 februari), het Evoluon in Eindhoven (15 maart), het Rotterdamse Erasmus Expo & Congrescentrum (29 maart), in het Van der Valk hotel in Hengelo (O) (12 april) en in de Jaarbeurs te Utrecht (26 april). De beurzen zijn die dagen geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur en gratis toegankelijk. Jongeren tot zestien jaar dienen te worden begeleid door een volwassene. Meer informatie over de beurzen School & Computer is te vinden op Internetpagina www.school-computer.nl

AAL
Het project Anytime Anywhere Learning richt zich niet zozeer op de ICT zèlf, maar op de begeleiding van scholen en docenten bij de technische implementatie en training voor didactische toepassingen van ICT. Onderwijsinstellingen in het primaire en voortgezet onderwijs en in de Beroeps- en Volwassenen Educatie krijgen bovendien de mogelijkheid notebook PC’s tegen aantrekkelijke voorwaarden aan te schaffen voor leerlingen/studenten en leerkrachten/docenten. Om de technische, financiële, didactische en praktische kanten van adviezen goed op elkaar te laten aansluiten, werken in het project niet alleen fabrikanten van apparatuur en software samen, maar ook implementatiespecialisten en onderwijskundigen. In het Nederlandse AAL-project participeren op dit moment naast Microsoft en Toshiba ook de Christelijke Hogeschool ‘de Driestar’ in Gouda, de Berger Scholengemeenschap, het Nieuwegeinse Calscollege, het Consortium voor Innovatie, CPS, BVEnet en APS IT-diensten.

Toshiba
Toshiba Corporation (Japan) is ‘s werelds grootste leverancier van notebook computers. Voortbordurend op de sterke positie in de zakelijke markt levert het bedrijf nu tevens notebooks voor de consumentenmarkt. In 1998 is het productassortiment al uitgebreid met professionele desktop PC’s voor zowel bestaande klanten als nieuwe afnemers in de marktsegmenten MKB, PC-Privé en het onderwijs. Door deze desktop PC’s te voorzien van geavanceerde beheerfuncties, speelt Toshiba in op de sterk groeiende behoefte om de ‘cost of ownership’ van computers te verlagen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Neuss (Duitsland), terwijl Toshiba Information Systems Benelux in Capelle a/d IJssel zorgt voor de verkoop, marketing en ondersteuning van haar personal computers in de Benelux landen. De Nederlandse website van Toshiba is te vinden onder www.toshiba.nl

Voor meer informatie of het aanvragen van illustraties: Toshiba Information Systems Benelux, Business Unit Education Contactpersoon: Bas van Eekhout
Telefoon: 010-2882341
E-mail: (education@toshiba.nl)
Internet: www.toshiba.nl/education

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie