Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bill Gates lanceert volgende generatie PC-automatisering

Datum nieuwsfeit: 17-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bill Gates lanceert de volgende generatie van PC-automatisering met de introductie van Windows 2000

Recordscores in TPC-C benchmarks tonen hoge schaalbaarheid en prestaties van Windows 2000 aan

Schiphol-Rijk/Brussel, 17 februari 2000 - Microsoft Chairman en Chief Software Architect Bill Gates heeft in San Francisco, tijdens een keynote die in meer dan 100 landen werd uitgezonden, de wereldwijde beschikbaarheid aangekondigd van Windows 2000 Professional, Windows 2000 Server en Windows 2000 Advanced Server. Volgens Gates zullen gebruikers van Windows 2000 profiteren van aanzienlijke voordelen op het gebied van bedrijfszekerheid, schaalbaarheid, prestaties en rendabiliteit. Hij merkte tevens op dat Windows 2000 slechts de eerste is in een reeks van krachtige nieuwe producten.

Om de sterke verbeteringen in Windows 2000 op het gebied van schaalbaarheid en prestatievermogen te onderstrepen, maakte Gates een recordresultaat bekend van de Transaction Processing Perfomance Council (TPC) benchmark, van 227.079 transacties per minuut (tpmCs). Deze recordscore werd behaald met Windows 2000 Advanced Server en Microsoft SQL Server 2000 die draaiden op twaalf Compaq ProLiant-system met ieder acht processors. Deze nieuwe recordscore is bijna twee maal zo snel als de naaste concurrent, bij een kwart van de prijs/prestatieverhouding. Dit systeem is zo snel dat het in staat is om alle retail e-commerce transacties die in 1999 zijn uitgevoerd, binnen 48 uur te verwerken.

Gates noemde tevens onafhankelijke testresultaten van Ziff-Davis Labs, welke de specifieke voordelen van Windows 2000 op het gebied van bedrijfszekerheid aantoonden, vergeleken met eerdere generaties van het Windows-besturingssysteem. Tijdens deze zeer intensieve tests, die 90 dagen duurden, is Windows 2000 niet één maal uitgevallen. Ter vergelijking: Windows 95 moest iedere 2,1 dagen opnieuw gestart worden, terwijl Windows NT Workstation 4.0 iedere 5,2 dagen opnieuw gestart moest worden.

"Vandaag onthullen we de toekomst van automatisering. Organisaties van iedere omvang zijn reeds bezig met het uitrollen van Windows 2000, vanwege de schaalbaarheid, bedrijfszekerheid en prestaties," aldus Gates. "Windows 2000 vertegenwoordigt ook een zeer brede inspanning door de industrie. Meer dan 1.000 partners, ruim 1 miljard dollar in ontwikkelingskosten en meer dan 5.000 mensen hebben zich ingespannen om dit product tot het platform te maken waar organisaties volledig op kunnen vertrouwen. Met Windows 2000 zien we het begin van de 'Next Generation of Computing'."

Tijdens de keynote introduceerde Gates het nieuwe Windows-besturingssysteem via een enorme laptop van ruim 12 meter en verschillende live-demonstraties, aan de hand van vier automatiserings-scenario's: de Business PC, de Enterprise, het Internet en PC Innovations.

Het Business PC-scenario richtte zich op Windows 2000 Professional en liet zien hoe de typische zakelijke gebruiker zal profiteren van deze nieuwe client. Gates: "Windows 2000 is de vervanger van Windows 95, Windows 98 en Windows NT Workstation 4.0 op alle zakelijke desktops en laptops." Gates maakte tevens bekend dat inmiddels 65.000 clients op Windows 2000 Professional draaien en dat reeds 7.000 platforms met Windows 2000 Server- en Windows 2000 Advanced Server draaien in productie-omgevingen bij ruim 250 klanten over de hele wereld.

Gates noemde nieuwe onderzoeksresultaten van klanten over Windows 2000, uitgevoerd door Barnes & Noble, Credit Suisse First Boston, Lockheed Martin, Eastman Chemical en Baltimore Gas & Elecrtric, en geverifieerd door Giga Information Group. Deze onderzoeken tonen aan dat organisaties van iedere grootte aanzienlijke voordelen behalen met Windows 2000 en hun investeringen in minder dan 12 maanden terugbetaald zien.

Het Enterprise-scenario concentreerde zich op Windows 2000 Server, waarbij de rendabiliteit en de schaalbaarheid voor enterprise-klanten werd getoond. Gates demonstreerde de schaalbaarheid van één enkele server aan de hand van Windows 2000 Datacenter Server op de Amadeus/ITA-applicatie voor luchtvaartmaatschappijen, die draaide op een Unisys ES7000 met 16 processors. Deze demonstratie toonde de hardware-schaalbaarheid van Windows 2000 aan.

"Voor financiële instellingen zijn bedrijfszekerheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid absoluut essentieel," aldus Henry Nash, senior director, Credit Suisse First Boston. "We zijn momenteel bezig onze servers, het merendeel Sun UNIX-servers, te migreren naar Windows 2000. In extreem gunstige gevallen verwachten wij een verbetering van de prijs/prestatieverhouding met een factor 30."

Het Internet-scenario liet de geavanceerde mogelijkheden van Windows 2000 voor het web zien en demonstreerde hoe het platform ondernemingen in staat stelt hun organisatie af te stemmen op Internet. Om de 'scale-out'-mogelijkheden van Windows 2000 te laten zien, waarbij de 'no-single-point-of-failure' architectuur wordt ondersteund, toonde Gates 35 Dell-servers en 500 Dell-clients die dagelijks 1,6 miljard hits afhandelen, met behulp van CBS MarketWatch. Dit is gelijk aan tien maal het gemiddelde verkeer dat MarketWatch genereert.

Ralph Szygenda, Group Vice President en Chief Information Officer van General Motors, demonstreerde de geavanceerde e-commerce applicatie van General Motors, GM TradeXchange, dat volledig gebruik maakt van het Windows 2000-platform. TradeXchange is een portal en vormt de kern van een virtuele wereldwijde marktplaats waarmee GM en haar partners zakelijke transacties kunnen uitvoeren via Internet. Daarbij kunnen de deelnemende partijen in real-time producten kopen en verkopen.

"De afgelopen vier jaar hebben we hard gewerkt aan het implementeren van e-business in de gebieden business-to-consumer, business-to-business en business-to-employee," aldus Szygenda. "Vandaag zijn we een toonaangevende e-business, maar het is zaak dat we onszelf snel blijven ontwikkelen. Windows 2000 is een belangrijk onderdeel van de technologische infrastructuur bij GM en zal ons een voorzien van een groot deel van de basis voor onze snel groeiende e-business operaties."

Gates meldde tevens dat reeds meer dan 20.000 websites over de hele wereld draaien op het Windows 2000-platform. Daarbij noemde hij vijfentwintig van de populairste sites die Windows 2000 volledig gebruiken in een productieomgeving, waaronder Bigcharts.com, Buy.com, CDW.com, DatReturn.com, Dell.com, Hotbot.com, Infospace.com, Monster.com, nasdaq.com, Nordstrom.com, Pandesic.com, Plasticsnet.com, Realtor.com, ValuPage.com, Virtualbank.com.

Het Innovation-scenario demonstreerde de veelzijdigheid van het Windows 2000-platform en de nieuwe, en creatieve manieren waarop het door ondernemingen en eindgebruikers wordt ingezet. Gates liet zien hoe ESPN in staat was om de Winter X Games te fotograferen met digitale camera's en digitale filmtechnieken, door gebruik te maken van Windows 2000 en een preview van de volgende versie van Adobe Premiere.

Beschikbaarheid
Windows 2000 Professional, Windows 2000 Server en Windows 2000 Advanced Server zijn vanaf vandaag leverbaar. Windows 2000 Datacenter Server wordt over ongeveer 120 dagen verwacht.

Meer informatie over Windows 2000 is te vinden op www.microsoft.com/benelux/windows/ en www.microsoft.com/benelux/technet/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 Microsoft N.V., Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 - 704 33 22 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...