Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer soorten afval gratis naar 'Mileu-drive in' Leiden

Datum nieuwsfeit: 17-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Meer soorten afval gratis naar 'Mileu-drive in'

Snel, makkelijk en gratis van je afval af? Dat is mogelijk in de Milieustraat, gelegen aan de J.C. de Rijpstraat 11. Daar kan iedere Leidenaar bijna al zijn afval kwijt. Zes dagen per week. Wethouder Jan Laurier opent vandaag de nieuwe plek voor afvalinzameling.

De Milieustraat is een soort 'drive in': de bezoeker rijdt met de auto een bordes op en kan op de daarvoor aangegeven plaatsen zijn afval in lager gelegen containers gooien. Er zijn aparte bakken voor restafval, grofvuil, bouw- en sloopafval, schoon puin (stenen met niets eraan), grof groenafval (takken, boomstronken), textiele bedekkingen (bijvoorbeeld tapijten), metalen, hout, groente- fruit- en tuinafval, papier en karton, glas en aluminium. Bij de Mileustraat is een permante standplaats van de chemocar voor klein chemisch afval en kleine elektrische apparaten. Bovendien is het Warenhuis (grote elektrische apparaten, oude fornuizen, artikelen die kunnen worden hergebruikt) om de hoek.

Eén plaats
Je hoeft geen hele dag meer vrij te nemen om afval weg te brengen. Vroeger moest je bijvoorbeeld nog voor (grof) huishoudelijk afval naar de Steenwisselplaats aan de Hoge Morsweg en voor bouw- en sloopafval naar firma Vliko in Leiderdorp (wat ook nog geld kostte). Vanaf vandaag kan bijna alles op één plaats worden weggebracht. Daarmee komt een einde aan het gebruik van de Steenwisselplaats als verzamelpunt voor afval.

Onbeperkt
U kunt onbeperkt afval aanbieden. Er is alleen een grens gesteld aan bouw- en sloopafval. Boven duizend kilo per gezin per jaar betaalt u per duizend kilo 35 cent. De Milieustraat is op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur geopend. U dient zich bij de ingang van het terrein te identificeren met een geldig legitimatiebewijs. Vandaag is er een folder verspreid over de Milieustraat. Heeft u de folder niet ontvangen? Hij is verkrijgbaar aan de balies van Admiraal Banckertweg 15, het stadhuis en het Stadsbouwhuis. U kunt ook bellen met Milieu en Beheer (071-5167676).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie