Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding sociaal cultureel centrum 't Klooster in Bavel

Datum nieuwsfeit: 17-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

START UITBREIDING SOCIAAL CULTUREEL CENTRUM 'T KLOOSTER IN BAVEL

Binnenkort wordt in Bavel gestart met de werkzaamheden voor de uitbreiding van sociaal cultureel centrum 't Klooster. Het leegstaande pand in de Kloosterstraat naast het sociaal cultureel centrum wordt inpandig gerenoveerd en aan de achterzijde uitgebreid. Het gaat dan onderdeel uitmaken van het sociaal cultureel centrum. Bij de inrichting van deze nieuwe ruimte wordt rekening gehouden met het gebruik van de ruimte door jongeren.

In 1996 besloot de gemeente Nieuw-Ginneken een krediet beschikbaar te stellen voor de realisering van een jeugdhonk in Bavel. De stichting Paraiso Dos zou de gebruiker van het jeugdhonk worden. Omdat het onderliggend plan zich nog in het stadium van de ontwerpfase bevond en afronding niet meer in 1996 kon plaatsvinden, moest de nieuwe gemeente Breda zorg dragen voor de nadere uitwerking van het plan. Bij de inhoudelijke bestudering van het plan bleken echter al snel enige aanzienlijke bouwkundige en financiële knelpunten, die het onmogelijk maakten het geplande jeugdhonk te realiseren. Tevens werd geconstateerd dat er nog geen afspraken waren gemaakt over het beheer van het jeugdhonk, waarbij aangetekend werd dat de toekomstig gebruiker door een tekort aan vrijwilligers niet in staat zou zijn het beheer op zich te nemen.

In overleg met de stichting sociaal cultureel centrum 't Klooster, de stichting Paraiso Dos en de Vereniging Dorp Bavel is op een constructieve wijze gewerkt aan een alternatief plan. Het nieuwe plan voorziet in een uitbreiding van het sociaal cultureel centrum 't Klooster en niet in de realisering van een afzonderlijk jeugdhonk. Het leegstaande pand naast 't Klooster wordt inpandig gerenoveerd en aan de achterzijde uitgebreid. Hierdoor ontstaat een ruimte met een vloeroppervlak van circa 60 m2. De ruimte wordt vanuit 't Klooster toegankelijk. Er komt geen aparte ingang vanuit de Kloosterstraat. De ruimte wordt multifunctioneel ingericht zodat naast jongeren ook andere groeperingen gebruik kunnen maken van de ruimte. Het beheer van de ruimte komt in handen van de stichting sociaal cultureel centrum 't Klooster. De gewijzigde planopzet past binnen de kaders van de besluitvorming van de voormalige gemeente Nieuw-Ginneken.

Het werk wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Hofbouwmij. De start van het werk is voorzien in week 8. Afhankelijk van de voortgang van het werk wordt de oplevering van het werk verwacht kort voor de zomervakantie of begin september. Door het inrichten van het bouwterrein aan de achterzijde van 't Klooster wordt eventuele overlast voor het verkeer in de Kloosterstraat beperkt.

Breda, 17 februari 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie