Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht: Regionaal mobiliteitsoffensief Utrecht

Datum nieuwsfeit: 17-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
17 februari 2000

Gezamenlijk persbericht van BRU, provincie Utrecht en gemeente Utrecht REGIONAAL MOBILITEITSOFFENSIEF UTRECHT

Bestuurders uit de Regio Utrecht en de minister van Verkeer en Waterstaat hebben vanmiddag een vervolggesprek gehad over de mobiliteitsproblematiek in het Utrechtse. De uitkomsten hiervan zijn neergelegd in een afsprakenkader.
De provincie Utrecht is voorstander van een gezamenlijk mobiliteitsoffensief om de bereikbaarheid van deze regio te verbeteren en te waarborgen. Gelukkig ziet ook de minister het belang daarvan in. Uitbreiding en betere benutting van het rijkswegennet in het centrum van dit land heeft voor de provincie zeer hoge prioriteit, evenals de verbetering van het openbaar vervoer-netwerk, waarvan Randstadspoor een belangrijke drager moet worden.

Minister Netelenbos wil op basis van het regeerakkoord overgaan tot een proef met rekeningrijden. Ook in het Utrechtse. De meerderheid van Gedeputeerde Staten van de provincie (de gedeputeerden van VVD en CDA) blijft tegen rekeningrijden. Het collegeprogramma is daar volstrekt duidelijk over. GS zullen het afsprakenkader te zijner tijd voorleggen aan Provinciale Staten en dan met inachtname van het voorgaande hun standpunt nader bepalen.
Intussen zullen GS, mede ter voorbereiding van hun finale standpunt, de komende weken gebruiken om andere betrokkenen, zoals andere overheden en maatschappelijke organisaties, over dit afsprakenkader te consulteren. Daarnaast zullen GS, zo mogelijk samen met anderen, onderzoek doen naar andere vormen van prijsbeleid, met name betaalstroken.
(Voor informatie: Clare van Foreest, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 33 19)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie