Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Roda J.C. bereikt halve finale Amstel Cup tegen Utrecht

Datum nieuwsfeit: 17-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Roda JC

Roda J.C. bereikt halve finale
In een sensationeel bekerduel in en tegen Utrecht wist Roda J.C. voor de derde maal dit seizoen de Utrechtenaren te verslaan, 0-1.

Vechten tot de laatste seconde. Een instelling die de ploeg van trainer Sef Vergoossen dit seizoen al heel wat succes heeft gebracht. Al na 10 seconden kreeg FC Utrecht de eerste opgelegde kans. Door een misverstand in de Roda-defensie kwam Caïro helemaal vrij voor doelman Kalac, maar de spits van Utrecht kopte net naast het leegstaande doel. Het publiek zag typisch cupvoetbal vol strijd, spanning en emotie met twee ploegen die voor de winst vochten. In de eerste helft was de ploeg van Mark Wotte gevaarlijker, maar het veldoverwicht kon niet in doelpunten worden uitgedrukt. De boogbal op de lat van Roda-aanvaller Bas Jacobs was
één van de zeldzame aanvallen van Roda J.C. in de eerste helft. In de tweede helft drukten winterse omstandigheden een zware stempel op de wedstrijd. In de 69e minuut legde scheidsrechter Braamhaar vanwege een onweersbui het duel stil. Na tien minuten was de onweersbuui overgewaaid en kwamen de spelers terug op het besneeuwde veld. Onder de nieuwe omstandigheden raakte het arbitrale trio wel het overzicht kwijt. Na een overtreding van Doormernik, die al vroeg in de wedstrijd de geblesserde Van Haaren verving, op de doorgebroken Lucius zag de Roda-middenvelder voor de tweede keer geel en moest hij vroegtijdig het speelveld verlaten. Op het veld waren de lijnen van het strafschopgebied niet zichtbaar en om de bal op advies van de grensrechter op de stip te leggen, was een foute beslissing. Doelman Kalac hield Roda J.C. in de wedstrijd door de strafschop van Martel te stoppen. Het laatste kwartier was meer glij- en vliegwerk dan voetbal. Utrecht kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog een aantal kansen maar Kalac en de paal stonden de Utrechtenaren in de weg. Wederom in de slotfase was het Roda J.C. die de volle winst pakte. Met een schot van 20 meter verraste Eric van der Luer doelman Wapenaar van FC Utrecht, 0-1. Roda J.C. kan zich opmaken voor de halve finale van de Amstel Cup waar het op bezoek moet bij het geplaagde Vitesse uit Arnhem.
17-2-2000 11:57

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie