Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delftse radiozender Stad FM wil studentenprogramma maken

Datum nieuwsfeit: 17-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

donderdag 17 februari 2000, jaargang 32 nummer 6

Zender hoopt op steun gemeente

Stad FM wil studentenprogramma maken

De Delftse radiozender Stad FM wil starten met een studentenprogramma. De gemeente Delft moet dat subsidiëren.

Het geld moet komen uit het zogenoemde Duitenplan. Dat is het plan voor de besteding van het geld dat Delft krijgt voor de verkoop van het energiebedrijf EZH. In totaal beslaat dat 115 miljoen gulden. Volgende week krijgen alle Delftenaren een stembiljet in de bus met daarop alle negenendertig voorstellen.

De radiozender wil daarvan twee miljoen gulden hebben. Voorlopig heeft de gemeenteraad maar één miljoen gulden gereserveerd voor de 'versterking van de lokale radio'.

,,Maar misschien dat na de bespreking van de plannen in de gemeenteraad op 7 maart die twee miljoen gulden toch komt. Dan krijgt de raad onze meer uitgewerkte plannen te zien'', zegt de voorzitter van de radiozender, D. Kokkelink. ,,In de vorige vergadering waarin de lijst van projecten is samengesteld, scheelde het maar een paar stemmen of we waren ingeschaald voor het volledige bedrag.''

Met het geld wil de redactie een studentenprogramma van twee uur maken dat elke werkdag tussen 7 en 9 's avonds wordt uitgezonden. Hiervoor wil Kokkelink 'enkele vaste krachten' aantrekken. ,,Delft is een bijzondere studentenstad die een eigen volwaardige omroep verdient.''

Daarnaast wil hij ook studenten betrekken bij het maken van het programma. Ook moet van het geld apparatuur worden bekostigd.

Volgens Kokkelink moet er weer een studentenprogramma op de radio komen, nadat het vorige van de zender NRG door te hoge kosten verdween. Een soortgelijk programma op louter commerciële basis is niet haalbaar. Dat is zowel in Delft als in andere steden gebleken.

Naast het programma, dat zal worden uitgezonden op de normale etherfrequentie, wil Kokkelink op de kabel specifieker programma's uitzenden. Hij zegt bijvoorbeeld te denken aan een Engelstalige uitzending voor buitenlandse studenten aan de TU Delft.

Melchior Zeeman


© 2000 Redactie Delta

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie