Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hongkong Sterk Vertegenwoordigd op Ambiente 2000

Datum nieuwsfeit: 18-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ref:00/01/76

Januari 2000

Hongkong Sterk Vertegenwoordigd op Ambiente 2000

Enorme verscheidenheid aan producten

Een recordaantal producenten uit Hong Kong zal vertegenwoordigd zijn op de Ambiente 2000 (18 t/m 22 februari) in Frankfurt am Main. De bedrijven tonen er geschenkartikelen, huishoudelijke artikelen en uurwerken. Met ruim honderd bedrijven (99:126) is Hong Kong zeer sterk vertegenwoordigd op internationale beurs. De producenten zoeken contacten met in Europa - en met name Duitsland, aangezien deze tot de belangrijkste handelspartners van Hongkong behoren.

Onder auspiciën van de Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) nemen 96 bedrijven deel, de grootste gemeenschappelijke presentatie uit Hong Kong tot dusver. In hal 2A, stand E25 presenteren 53 producenten hun nieuwste geschenkartikelen en premiums; in hal 8.0, stand L16-18 (33 bedrijven) wordt het productaanbod aan huishoudelijke artikelen gepresenteerd en in hal 10.0, stand B49 (vijf bedrijven) staat in het teken van de gedekte tafel. Vijf bedrijven tonen in hal 4.2, stand K06 uurwerken en toebehoren.

"Als belangrijkste beurs voor geschenkartikelen in Europa geniet de Ambiente een groeiende populariteit onder producenten en handelsondernemingen uit Hongkong", aldus Lore Buscher, regiodirecteur van de HKTDC in Frankfurt am Main. "Negentig procent van de bedrijven die zich vorig jaar ook al bij onze gemeenschappelijke stand hadden aangesloten, zal opnieuw van de partij zijn om een breed scala aan producten aan het internationale publiek op de Ambiente te presenteren."

Volgens de HKTDC zullen de bezoekers zich ook dit jaar er weer van kunnen overtuigen dat de bedrijven uit Hongkong aantrekkelijke innovaties te bieden hebben. Het productaanbod varieert van tassen, badkamerartikelen, kaarsen, keramiek, keukenartikelen en sleutelringen tot en met houten meubels en thermoskannen. Naast uurwerken inclusief toebehoren, cadeausets, sierartikelen, lampen en lantaarns omvat het productaanbod poppen en decoratieve sierfiguurtjes, keukenhulpmiddelen, bestek, huishoudelijke artikelen, schoonmaakartikelen, fotolijsten, producten voor persoonlijke en lichaamsverzorging, elektronische apparatuur, tuingereedschap alsmede premiums en feestartikelen.

"Het aanbod van onze producenten is een geslaagde mix van moderne vormgeving en luxueuze details", aldus mevrouw Buscher. "Ze combineren frisse, vrolijke kleuren met een hightechontwerp, waarmee de consument klaar is voor de 21e eeuw." Dankzij hun jarenlange ervaring op het gebied van OEM (Original Equipment Manufacturing) en ODM (Original Design Manufacturing) kunnen Hongkongse bedrijven volgens haar worden beschouwd als sterke partners voor Europese handelsondernemingen.

De meeste producenten uit Hongkong hebben eigen ontwerpers in dienst. Ze volgen de Europese marktontwikkelingen op de voet en produceren hun artikelen in goedkope productievestigingen in Zuid-China en andere Aziatische landen, desgewenst natuurlijk geheel volgens de specificaties van de klant.

"Sinds dertig jaar voorzien wij onze klanten over de hele wereld met de door ons zelf ontwikkelde huishoudelijke artikelen, die altijd aan onze strenge kwaliteits- en productnormen moeten voldoen", aldus Taha Ebrahim, directeur van de firma Abdoolally Ebrahim Housewares. "Sinds drie jaar hebben we eigen ontwerpers in dienst. Inmiddels ontwikkelen we veel eigen producten, die we altijd exclusief aanbieden aan één klant in een bepaald land."

Productontwikkelingen uit Hongkong op de Ambiente 2000

"Tot onze allernieuwste producten behoort de messenset van gematteerd materiaal", vertelt marketingdirecteur Francis Kwok van de Tak Sung Group. "In onze marketingstrategie voor grote warenhuizen en postorderbedrijven ligt het accent op een moderne vormgeving en een bijzonder strenge kwaliteitscontrole", aldus Kwok.

L & A (HK) Co brengt nieuwe cadeausets met drijfkaarsen, glazen kiezels en schalen in een aantrekkelijke verpakking op de markt. Manager Johnny Fong: "We bieden deze artikelen in diverse ontwerpen en kleuren tegen concurrerende prijzen en desgewenst volgens de specificaties van de klant aan."

De ideeën van Green & Associates, die letterlijk buiten elk kader vallen, werden op de Tendence 99 zeer goed ontvangen. Voor de nieuwe collectie rubberen "Hang 'n' Hold"-lijsten verwacht het Hongkongse bedrijf opnieuw warme belangstelling bij de consument. De doorzichtige fotohouders zonder kader zijn door middel van een sierlijk staafje op kleine pastelkleurige standaards bevestigd, zodat de foto's bij elk zuchtje bewegen.

"Wij presenteren ons nieuwe porseleinservies Casinaware. Het bedrijf levert zijn klanten een nonchalant-elegant ontwerp van hoge kwaliteit", aldus Daphne Lam, marketingdirecteur van de Handan General Ceramics Group.

Regatta International Ltd. presenteert in Frankfurt twee nieuwe producten: een eigentijds vormgegeven, zilverkleurige tafellamp op batterijen met een draaibare kop en een uitschuifbare arm, alsmede een meerkleurige millenniumlamp.

De messingspecialist Royflex Industrial presenteert decoratieve en deels op de planten- en dierenwereld geïnspireerde beelden, kandelaars, mobiles en deurkloppers. Het productaanbod varieert van klassieke tot moderne en grappig vormgegeven creaties. "We verkopen rechtstreeks af fabriek", aldus manager Hatty Wong, "en kunnen daarom snel en tegen concurrerende prijzen leveren."

Hong Kongs belangrijkste handelspartner

In de eerste negen maanden van 1999 overvleugelde Duitsland China met een importvolume van USD 1,61 miljard en werd het op de Verenigde Staten na Hong Kongs grootste exportmarkt voor geschenkartikelen en huishoudelijke artikelen. Tot de tien grootste importeurs van artikelen uit deze beide productgroepen behoren vier andere Europese landen. Zo neemt Groot-Brittannië met een importvolume van USD 1,58 miljard in dezelfde periode de derde plaats in, terwijl Frankrijk (USD 923 miljoen) op de zesde en Italië (USD 633 miljoen) op de achtste plaats staat, gevolgd door Nederland (USD 589 miljoen). De totale export van Hongkong in deze sector bedraagt jaarlijks meer dan USD 36 miljard.

Contactpersoon voor de redactie:

George Ammerlaan

HKTDC

Tel.: +31 (0)20 6277101

Fax: +31 (0)20 6228529

E-mail: (george.ammerlaan@tdc.org.hk)

Internet: www.tdc.org.hk

Fotomateriaal op verzoek beschikbaar

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...