Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten DPA overtreffen winstprognose

Datum nieuwsfeit: 18-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NPM Capital

Haarlem, 18 februari 2000

RESULTATEN DPA OVERTREFFEN WINSTPROGNOSE

Ondanks aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt verwacht DPA in 2000 een aanzienlijke groei.

DPA Holding N.V. in Haarlem, gespecialiseerd in detachering en interim management van financieel-administratieve professionals, heeft de verwachtingen voor 1999 waargemaakt. In het eerste jaar als beursgenoteerde onderneming is de nettowinst met 46,4 procent gegroeid naar Euro 4,5 miljoen. De omzet steeg over het gehele jaar met 51,4 procent naar Euro 29,8 miljoen.

Dankzij een consistente uitwerking van de groeistrategie heeft DPA de toenemende krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt het hoofd kunnen bieden. De directie van DPA houdt de verwachtingen gestand zoals die zijn uitgesproken in maart 1999, ten tijde van de introductie op de Nieuwe Markt van Amsterdam Exchanges. Destijds is een jaarlijkse groei van omzet en winst van gemiddeld 35% genoemd. Hierbij is rekening gehouden met de algemene verwachting dat de krapte op de arbeidsmarkt zal aanhouden.

Omzet en bedrijfsresultaat

DPA heeft over het afgelopen jaar een omzet gerealiseerd van Euro 29,785 miljoen. Dit is een stijging van 51,4 procent ten opzichte van de Euro 19,672 miljoen die in 1998 werd geboekt.

Het bedrijfsresultaat over 1999 is uitgekomen op Euro 6,307 miljoen. Dit houdt in een vooruitgang van 32,2 procent ten opzichte van de Euro 4,768 miljoen van een jaar eerder. De verklaring voor het feit dat het bedrijfsresultaat relatief minder snel groeide dan de omzet, ligt in de versnelde expansie van het kantorennet en de investeringen die daarmee gepaard gaan. De nieuwe vestigingen draaien operationeel, zonder uitzondering, volgens verwachting of daarboven.

P E R S B E R I C H T
Jaarcijfers 1999 DPA Holding N.V.

Nettowinst en winst per aandeel

DPA heeft over 1999 een nettowinst van Euro 4,462 miljoen behaald. In vergelijking met 1998 toen de nettowinst Euro 3,048 miljoen bedroeg, betekent dit een groei met 46,4 procent.

Met dit resultaat overtreft DPA de eerdere verwachtingen zoals die zijn uitgesproken in maart 1999, ten tijde van de introductie op de Nieuwe Markt van Amsterdam Exchanges.

Omgerekend per aandeel is de winst over 1999 met 37,3 procent toegenomen tot Euro 0,70. Over 1998 werd een winst per aandeel van Euro 0,51 gerapporteerd. Het aantal uitstaande aandelen is toegenomen tot 6.372.300 stuks, onder andere door de uitgifte van nieuwe aandelen ter gelegenheid van de beursintroductie.

De groeistrategie van DPA in binnen- en buitenland

Als specialist in hoogwaardige financieel-administratieve functies heeft DPA in Nederland met succes een bijzondere positie veroverd op de markt voor flexibele arbeid. Voor de komende jaren ziet DPA voldoende mogelijkheden om het marktaandeel fors op te voeren. Met de snelle uitbouw van het kantorennet in 1999, de recente opening van vestigingen in Maastricht en Arnhem, en de voor later dit jaar geplande opening in Enschede, beschikt DPA over een uitgebalanceerd netwerk in Nederland.

Doordat DPA gespecialiseerd is in detachering en interim management van financieel-administratieve professionals, gaat de onderneming niet gebukt onder de stabilisatie die de Nederlandse uitzendbranche momenteel doormaakt. Mede als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt blijken zowel opdrachtgevers als werknemers in toenemende mate behoefte te hebben aan zekerheid en betrouwbaarheid, twee kwaliteiten waar DPA sinds haar oprichting in 1990 sterk de nadruk op legt. Langlopende persoonlijke relaties met klanten en gedetacheerden kenmerken de groeistrategie van DPA.

De directie van DPA ziet goede mogelijkheden om de 'DPA-formule' naar andere landen in Europa te exporteren. Daartoe richt de onderneming zich in eerste instantie op Duitsland en Spanje. Deze twee landen bieden de aantrekkelijkste perspectieven. De markt voor flexibele arbeid staat hier aan het begin van de ontwikkeling die zich in Nederland reeds heeft gemanifesteerd. DPA kijkt nadrukkelijk naar twee wegen om in deze ontwikkeling te participeren: organische groei én acquisities.

P E R S B E R I C H T
Jaarcijfers 1999 DPA Holding N.V.

Vooruitzichten

Na de goede resultaten in het eerste jaar als beursgenoteerde onderneming, is DPA vast van plan om van 2000 wederom een jaar van vooruitgang te maken.

In Nederland concentreert DPA zich in haar expansie op het netwerk van regionale vestigingen. Aangezien het aantal nieuw te openen kantoren in 2000 naar verwachting beperkt blijft, zal de meeste aandacht dit jaar uitgaan naar de uitbouw van het succes van het inmiddels bijna complete kantorennet.

In het buitenland oriënteert DPA zich binnen Europa op een tweede thuismarkt. Concreet wordt er gekeken naar Duitsland en Spanje. Op die manier kan de 'DPA-formule' geëxporteerd worden naar nieuwe markten met grote mogelijkheden als het gaat om flexibele arbeid.

Bij alle acties die DPA in het kader van haar groeistrategie onderneemt, staan de financiële doelstellingen hoog in het vaandel. De ten tijde van de beursintroductie gedane uitspraken omtrent de groei van de resultaten staan als doelstelling recht overeind.

DPA Holding N.V.
Directie

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie