Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tien miljoen voor noodhulp Molukken

Datum nieuwsfeit: 18-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE BUZA

www.minbuza.nl

MINBZ: tien miljoen voor noodhulp Molukken

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Onderwerp: persbericht
Datum: 16 februari 2000
Nummer: 016

TIEN MILJOEN VOOR NOODHULP MOLUKKEN

Nederland trekt tien miljoen gulden uit voor noodhulp aan de slachtoffers van het geweld in de Molukken. Bovendien start op korte termijn overleg met de Indonesische autoriteiten over Nederlandse wederopbouwhulp zodra de rust in de Molukse archipel voldoende is weergekeerd. Dit heeft minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) bekend gemaakt. De
bewindsvrouw besluit binnenkort via welke organisaties de noodhulp beschikbaar zal worden gesteld.

Een recent uit de Molukken teruggekeerde missie van de Indonesische overheid, VN en Rode Kruis schat dat voor noodhulp en wederopbouw grote bedragen nodig zijn. Het conflict in de Molukken, dat zich naar het noordelijk deel van de eilandengroep heeft uitgebreid, heeft sinds begin vorig jaar duizenden doden geëist. De missie raamt het aantal ontheemde Molukkers op inmiddels 370.000. Op veel plaatsen in de Molukken is grote schade aangericht aan woonhuizen, kerken, moskeeën, bedrijven en andere infrastructuur.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie