Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Synagoge Middelburg zoekt nabestaanden van Joodse artsen

Datum nieuwsfeit: 18-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap

Op zoek naar nabestaanden van Joodse artsen

febr. 2000

Naar verwachting verschijnt dit voorjaar het boek dat de bibliografische gegevens bevat van alle Nederlands-Joodse artsen die in of ten gevolge van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Nabestaanden van deze omgekomen artsen die het op prijs stellen bij de presentatie van het boek te worden betrokken, wordt verzocht schriftelijk contact op te nemen met de stichting synagoge Middelburg, Bogardstraat 4, 4331 BN Middelburg, welke de uitgave van het boek verzorgt.

Het boek werd samengesteld door wijlen J.H. Coppenhagen die in 1997 in Jeruzalem overleed. Prof. dr. M.J. van Liemburg, bibliothecaris van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst schreef een inleiding op het werk van Coppenhagen. Uit het door Coppenhagen verzamelde materiaal blijkt hoe groot de invloed is geweest van een aantal van de omgekomen Joodse artsen op de ontwikkeling van de geneeskunde in Nederland. De uitgave van het boek werd mogelijk gemaakt door een subsidie uit de Vierde tranche goudpool.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie