Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verzelfstandiging College van Toezicht Zorgverzekeringen

Datum nieuwsfeit: 18-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD: COLLEGE VAN TOEZICHT OP DE ZORGVERZEKERING

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Persbericht Ministerraad
18 februari 2000

COLLEGE VAN TOEZICHT OP DE ZORGVERZEKERINGEN

De ministerraad heeft ingestemd met het wetsvoorstel dat de verzelfstandiging van het toezicht op de uitvoering van de Ziekenfondswet en de AWBZ regelt.
Door dit wetsvoorstel krijgt de huidige toezichthouder - de Commissie toezicht uitvoeringsorganen (CTU) - een geheel zelfstandige positie als zelfstandig bestuursorgaan, los van het College voor zorgverzekeringen (CVZ, voorheen de Ziekenfondsraad). Hierdoor wordt de positie van het toezicht op de uitvoering van de Ziekenfondswet en AWBZ door de uitvoeringsorganen versterkt. Verder legt het wetsvoorstel de basis voor de modernisering van controle- en verantwoordingsstructuren. De huidige Commissie toezicht uitvoeringsorganen krijgt een andere naam en heet voortaan het College van toezicht op de zorgverzekeringen.

Het College voor zorgverzekeringen blijft belast met sturing van de uitvoering van de Ziekenfondswet en AWBZ en met het beheer van de financiële middelen.

Het wetsvoorstel wordt naar de Tweede Kamer gezonden.

RVD, 18.02.2000

18 feb 00 17:29

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie