Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen CDA aan Borst (VWS) over permethrine tegen malaria

Datum nieuwsfeit: 18-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Vragen van het lid Buijs (CDA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over permethrine als preventie tegen malaria. (Ingezonden 18 februari 2000)


1

Herinnert u zich de eerdere vragenreeks over het middel permethrine als preventie tegen malaria? 1)


2

Is het u bekend dat de fabrikant van permethrine om puur merkttechnische reden(en) heeft afgezien van het aanleveren van gegevens ter toetsing aan het CTB, om aldus registratie als antimalariamiddel te verkrijgen?


3

Herinnert u zich tevens dat u in antwoord op eerdere vragenreeks, zoals bedoeld in vraag 1, heeft gezegd dat het mogelijk zou moeten zijn permethrine als preventiemiddel tegen malaria toe te laten wanneer aan alle genoemde procedures m.b.t. toelating is voldaan?


4

Nu deze procedure om genoemde reden(en) niet worden opgestart, heeft dit dan automatisch als consequentie dat onze bevolking het middel permethrine als preventie tegen malaria zal worden onthouden, ondanks de al jaren bekende nuttige effecten daarvan?


5

Deelt u de opvatting dat het onacceptabel is dat tropenreizigers op deze wijze onnodig risico's lopen op de gevaarlijke malaria? Zo neen, wilt u uw antwoord toelichten?


6

Is het u bekend dat de WHO de impregnatie van bednetten met permethrine als extra bescherming tegen malaria al sinds 1985 propageert Wat is uw oordeel hierover, mede in relatie tot het feit dat het middel desondanks nog steeds niet in Nederland geregistreerd is voor het gebruik tegen malaria?


7

Is het u bekend dat bijvoorbeeld in België wel setjes te koop zijn met permethrine, en dat in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kant en klaarsetjes van permethrine onder de naam Peripel verkrijgbaar zijn? Heeft u daarvoor een verklaring?


8

Ziet u hierin aanleiding om het middel permethrine als preventiemiddel tegen malaria eventueel ambtshalve toe te laten op de Nederlandse markt? Zo neen, waarom niet?


9

Welke andere mogelijkheden kunnen zo mogelijk nog ten dienste staan om het middel alsnog toe te laten op de Nederlandse markt?

Aanhangsel van de Handelingen, Tweede Kamer 1999-2000, nr. 100

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie