Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen GroenLinks over wachttijden cursussen voor nieuwkomer

Datum nieuwsfeit: 18-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Vragen van de leden Oedayraj Singh Varma en Rabbae (beiden GroenLinks) aan de ministers voor Grote Steden- en Integratiebeleid en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over de wachttijden voor de cursussen voor nieuwkomers. (Ingezonden 18 februari 2000)


1

Bent u er van op de hoogte dat cursisten aan het Joke Smit College in Amsterdam van de opleiding te horen krijgen dat zij na afronding van het eerste deel van de cursus drie tot vier maanden moeten wachten voor zij met het tweede deel van de cursus kunnen beginnen?


2

Heeft u inzicht in de gemiddelde wachttijden voor het basistraject Nederlands voor Anderstaligen en de gemiddelde wachttijden tussen het eerste en het tweede deel van de cursus?


3

Deelt u de mening dat wachttijden voor deze cursus onacceptabel zijn gezien het belang van een zo snel mogelijke voorbereiding van nieuwkomers op de Nederlandse samenleving?


4

Deelt u de mening dat een langdurige tussentijdse onderbreking van de cursus tevens om didactische redenen onwenselijk is?


5

Wat is uw mening over de verklaring van de school dat de wachttijden worden veroorzaakt door te kort schietende financiële middelen?


6

Hoe valt volgens u te verklaren dat ondanks de aanvullend beschikbaar gestelde middelen voor cursussen voor nieuwkomers nog steeds sprake is van lange wachttijden?


7

Bent u bereid om maatregelen te nemen om de wachttijden voor cursussen voor nieuwkomers tot een minimum terug te dringen? Zo ja, welke maatregelen? Zo nee, waarom niet?

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie