Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord

Datum nieuwsfeit: 18-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Noord, plaats: 's-Hertogenbosch 18-02-2000

Persberichten district Den Bosch/

JEUGDIGE AUTOKRAKERS (s-Hertogenbosch)
Twee onbekend gebleven jongens, leeftijd vermoedelijk tussen 8 en 11 jaar, hebben donder-dagmiddag op de Javastraat in s-Hertogenbosch ingebroken in een aldaar staande personen-auto. Zij namen uit de auto een jas met daarin een portemonnee en een GSM toestel mee. De inbraak werd gezien door een getuige die de eigenaresse waarschuwde. Beiden stelden een onderzoek in en troffen de beide jongens, die op een fiets waren weggereden, in een nabijgelegen doodlopende steeg aan. Zij waren op dat moment juist doende de portemonnee uit de gestolen jas te halen. Toen de jongens zich betrapt wisten zette de oudste van het tweetal het op een lopen. De jongste kon worden vastgepakt. Hij beet een vrouw in de bovenarm, waarna ook hij de benen kon nemen. De jas van de vrouw bleef achter. Beide jongens zijn een straat verderop door een bestuurder van een bromfiets meegenomen.

MET MES IN ACHTERHOOFD GESTOKEN (s-Hertogenbosch) Een 26 jarige Bosschenaar is donderdagmiddag in een horecagelegenheid aan het Emmaplein in s-Hertogenbosch met een mes in het achterhoofd gestoken. De man is behandeld in het ziekenhuis en kwam er met een viertal hechtingen nog goed vanaf.
De man had eerder die middag in zijn woonplaats s-Hertogenbosch, met zijn bestelauto, bijna een aanrijding gehad met een bromfietser en een fietser. Dat resulteerde in een monde-linge bedreiging met geweld door het tweetal. Toen het slachtoffer later die middag in de horecazaak kwam, zag hij dat tweetal daar ook zitten. Nadat hij een opmerking maakte over de eerdere bedreigingen door het tweetal liep hij verder en werd onverwacht door een van hen met een mes in de nek gestoken. Er ontstond vervolgens een vechtpartij. De vechtenden werden door de eigenaar gescheiden. Hij stuurde het tweetal daarop naar buiten. Buiten werd het slachtoffer door het tweetal nog diverse malen via het raam uitgedaagd om naar buiten te komen. De eigenaar van de zaak weerhield het slachtoffer daarvan en stuurde het tweetal weg. Zij zagen daarna nog kans om alle vier de banden van de auto van het slachtoffer, die in de Kempenlandstraat geparkeerd stond, lek te steken en de spiegels te vernielen.
De politie kreeg alleen melding van de vernieling van de auto door buurtbewoners. Toen zij ter plaatse kwamen kregen zij pas kennis van de steekpartij.

MISHANDELD (s-Hertogenbosch)
Een 46 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch is donderdagmiddag aan de Lokerenpassage in haar woonplaats mishandeld door een 35-jarige plaatsgenote. Beiden zijn bekenden van elkaar en kwamen elkaar tegen op het parkeerterrein waarbij de 35-jarige vrouw de ander beschuldigde van telefonische beledigingen. De 35-jarige vrouw haalde op een gegeven moment uit met een rechtse directe en vloerde het slachtoffer. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is na de klap direct weggelopen en meldde zich een half uur later op het politiebureau waar zij aangifte wilde doen van discri-minatie en belediging. Zij is in het bureau aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld op verdenking van mishandeling.

MISHANDELING (Drunen)
Donderdagavond is op het Jan Tooropplantsoen in zijn woonplaats Drunen een 39-jarige man aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn ex-vrouw in haar woning mishandeld. De man is in afwachting van zijn verhoor ingesloten in de politiecel.

WILDPLASSERS (s-Hertogenbosch)
Op de Visstraat en op het Eerste Korenstraatje in s-Hertogenbosch zijn afgelopen nacht twee Bosschenaren, 24 en 27 jaar oud, bekeurd voor het urineren op straat.
Beiden wensten geen medewerking te verlenen bij onder meer het opgeven van hun naam en zijn aangehouden. Na een kort verblijf op het politiebureau zijn ze, een bekeuring van f. 60,00 rijker, weer in vrijheid gesteld.

ALCOHOL EN VERKEER (s-Hertogenbosch)
Een 20-jarige automobilist uit Goirle is afgelopen nacht op de Zuidwal in s-Hertogenbosch bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

INBRAAK IN WINKEL (s-Hertogenbosch)
Afgelopen nacht is er ingebroken in een winkel aan de Erasmusstraat in s-Hertogenbosch. Men is de zaak binnen gekomen na verbreking van een raam van de opslagkelder. Uit een kassa is een klein bedrag aan wisselgeld weggenomen.

GELDKISTJE GESTOLEN (s-Hertogenbosch)
De bewoner van een woning aan de Ereprijsstraat in s-Hertogenbosch ontdekte vanmorgen dat zijn geldkistje met enkele sieraden en een geldbedrag van ruim f. 2000,00 weggenomen was. Er zijn geen sporen van braak aangetroffen. Omdat de bewoner de gewoonte had het touwtje voor de ontgrendeling van het deurslot uit de brievenbus te langen hangen, wordt vermoed dat de dief op deze wijze ongemerkt binnen is kunnen komen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie