Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Technische problemen verstoren testdag Verstappen

Datum nieuwsfeit: 19-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Technische problemen verstoren testdag 19 Februari
2000

Vanochtend kwam Jos in het geheel dus niet de baan op, vanmiddag was het niet veel beter. Na zijn eerste installation lap en drie bochten hield de auto het voor gezien waardoor het testprogramma van Jos voor vandaag geheel in duigen viel.: "Het zijn technische problemen die zich voor kunnen doen in een mechanische sport, dat moet je accepteren. Ik heb respect voor het team dat keihard heeft gewerkt om de auto weer op de baan te krijgen. Op dit moment wordt er wederom hard aan de auto gewerkt en ik heb er goed vertrouwen in dat we het morgen wel voor elkaar hebben. Voordeel van de huidige situatie is wel dat we een lange test hadden gepland waardoor de schade de komende dagen goed in te halen is, zou je maar twee of drie dagen testen dan loopt je programma gelijk een enorme deuk op" aldus Jos Verstappen die de problemen van de afgelopen dagen relativeerde.

Het tweede chassis is vandaag gearriveerd en rijklaar gemaakt voor Pedro de la Rosa. De Spanjaard is direct het circuit op gegaan voor zijn eerste shake-down test en legde in totaal zeven ronden af waarbij hij aan het einde van de middag de beide Prost auto's achter zich liet. Mika Häkkinen was de snelste vandaag met een tijd van 1:21.85, niet echt schokkend nieuws. Wel verbazingwekkend was de prestatie van Marc Gene die in de Minardi na 18 ronden de tweede tijd liet noteren in 1:22.09. Het testprogramma van Arrows zal morgen worden voortgezet met twee auto's op de baan.

19
Februari
2000

Jos vanmiddag de baan weer op

Jos is vanochtend nog niet in actie gekomen. De monteurs werken momenteel nog steeds hard om de schade van gisteren te herstellen waarbij een kleine brand die weliswaar snel geblust was, voor grote schade in de auto had gezorgd. Toch is er absoluut geen sprake van een verloren dag, naar verwachting zal de auto na de lunchbreak klaar zijn. Op het programma staat het oefenen van pit-stops. Dat betekent korte sessies waarbij Jos alleen binnenkomt voor een snelle bandenwissel en brandstof tanken.

Ook het tweede chassis is inmiddels gearriveerd. Het team heeft het dus maar druk want terwijl er aan de auto van Jos wordt gesleuteld moet ook de tweede auto voor Pedro opgebouwd worden. Het zal nog spannend worden of het team de tweede wagen op tijd klaar krijgt zodat Pedro de la Rosa nog vandaag de baan op kan. Later meer.

©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie