Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FC Twente in blessuretijd naast Fortuna

Datum nieuwsfeit: 19-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FC Twente

2000-02-18

Twente in blessuretijd naast Fortuna

Met de hakken over de sloot. Een andere omschrijving is eigenlijk niet te bedenken voor de uitwedstrijd die FC Twente vanavond in Sittard tegen Fortuna speelde. Ruim nadat de vierde official had aangegeven dat er drie minuten extra tijd in de tweede helft zouden volgen, was het Bertil ter Avest die FC Twente alsnog naast Fortuna Sittard schoot, 2-2.

Voor een half gevuld stadion opende FC Twente sterk. Binnen acht minuten had de ploeg van Fred Rutten via spits Jan Vennegoor of Hesselink op een 0-2 voorsprong kunnen staan, maar de topscorer van Twente benutte slechts een kans.

Na de openingsfase kwam Fortuna steeds beter in het spel, hierbij mede gesteund door het soms stuntelige en domme spel van FC Twente in de achterste linie. Nog voor rust namen de Limburgers via Amoah en Gerritsen een verdiende 2-1 voorsprong.

Na de thee veranderde het beeld van de wedstrijd amper. Fortuna had de kansen in eigen hand om het duel te beslissen, maar liet dit na. Het slotoffensief van FC Twente in het laatste kwartier, leek wat aan de late kant, maar de treffer van Ter Avest bezorgde de Tukkers dan toch nog een schamel puntje.

Lees hier ons wedstrijdverslag van dit duel.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie