Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 19-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zaterdag 19 febrauri 2000, 15.00 uur

Gebouw volledig uitgebrand
Tienhoven - Een verenigingsgebouw aan de Westbroekse Binnen- weg is vanmorgen vroeg volledig uitgebrand. Er bevond zich bij het uitbreken van de brand niemand meer in het gebouw. De brandweer Tienhoven en Westbroek bestreden de uitslaande brand, maar het gebouw bleek niet meer te redden.

Tijdens de brand ontplofte een gasfles, die dwars door het dak meters de lucht invloog. De brandweer zag nog wel kans om vier andere gasflessen tijdig uit het brandende gebouw te halen.

Uit metingen zal duidelijk moeten worden of en in welke mate er asbest vrij is gekomen. Het terrein rondom het gebouw is in verband hiermee afgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Zaterdag 19 februari 2000, 11.30 uur

Meisjes en jongen aangehouden voor vernieling en inbraak Maarssen - Twee meisjes van 15 jaar uit Maarssen zijn vrijdagavond rond kwart over tien aangehouden op verdenking van vernieling van een auto.

Een in burger surveillerende politieman constateerde de vernieling van de ruiten van een geparkeerde auto op heterdaad. Er werd gebruik gemaakt van een ruitentikker. De twee meisjes zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten in het bureau.

Rond tien uur werd ook op Bisonspoor een 15-jarige jongen uit Maarssen op heterdaad betrapt op inbraak in een auto. Een surveillerende politieman zag dat de knaap zich voorover boog in een geparkeerde auto waarvan een ruit was vernield. De knaap rende hard weg, maar kon na een korte sprint in de kraag worden gegrepen. Hij is ingesloten en zit nog vast voor nader verhoor en onderzoek.

De politie hield in verband met de vele inbraken in geparkeerde auto's de laatste weken met extra inzet van personeel de wijken in de gaten.

8 auto's betrokken bij kettingbotsing
Breukelen - Vrijdagavond rond half zeven raakten 8 automobilisten betrokken bij een kop/staart botsing op de rijksweg A-2 ter hoogte van Breukelen. Niemand raakte gewond.

De aanrijding ontstond toen een automobilist rijdend in de richting Utrecht door filevorming moest afremmen en de achteropkomende bestuurders niet meer op tijd konden stoppen en vervolgens op elkaar botsten. Eén rijstrook moest worden afgesloten, waardoor de file aangroeide in de richting van Vinkeveen/Abcoude.

Snorfietser loopt brandwonden op
Mijdrecht - Het snelle en kordate optreden van een 55-jarige man uit Mijdrecht heeft voorkomen dat een 18-jarige snorfietser uit De Hoef nog meer brandwonden zou oplopen.

De man was getuige van een ongeval vrijdagavond rond half negen op de Prinses Beatrixlaan waarbij een 40-jarige automoblist uit Amstelhoek komend uit een uitrit geen voorrang verleende aan de snorfietser. Door de de aanrijding vatte de snorfiets en de kleding van de 18-jarige vlam. De getuige bedacht zich geen moment, greep zijn brandblusser en doofde de vlammen. De snorfietser is voor behandeling van 2e graadsverbrandingen overgebracht naar het AMC.

De politie stelt een technisch onderzoek in naar de snorfiets. Daarbij wordt met name gekeken of de snorfietser verlichting voerde en of de snorfiets is opgevoerd.

Man aangehouden voor huisvredebreuk
Houten - Een 36-jarige man uit Houten is vrijdagmiddag rond drie uur aangehouden wegens het plegen van huisvredebreuk. De man wilde na diverse vorderingen een tandartsenpraktijk in Houten niet verlaten. De man had een conflict over zijn gebitsprothese, maar weigerde ondanks diverse verzoeken niet weg te gaan. Aan de man is een boete uitgereikt van driehonderd gulden.

Twee jongens aangehouden voor mishandeling
Woerden - Twee jongens uit Woerden (17 en 16 jaar) zijn vrijdagavond laat aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer kreeg diverse schoppen en klappen en raakte even buiten bewustzijn. Hij is behandeld geweest bij een huisarts. De twee verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

De mishandeling gebeurde op de Hollandbaan. De 15-jarige fietste daar en werd herkend door de 16-jarige, die daar samen met de 17-jarige fietsten. Met de 16-jarige was het slachtoffer bevriend geweest. Na beeindiging van de vriendschap treiterde de 16-jarige regelmatig zijn plaatsgenoot.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie