Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Culturele raad Borsele viert 10-jarig jubileum

Datum nieuwsfeit: 19-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

CULTURELE RAAD BORSELE VIERT 10-JARIG JUBILEUM

De Culturele Raad Borsele organiseert: SWINGENDE AVOND MET `OGHAM'
Op zaterdagavond 19 februari zal om 20.00 uur een optreden plaats vinden van de groep OGHAM. Deze uit Brabant afkomstige groep brengt op een unieke en eigentijdse wijze Schotse volksmuziek, afgewisseld met Ierse en zelf gecomponeerde nummers. De thema's van de liedjes zijn liefde en drank, oorlog en strijd, koningen en zwervers, ketellappers en clanleiders. Niemand kan stil blijven zitten bij de jigs, reels, strathpeys en hornpipes. Een vakblad schreef over één van hun CD's: "ondanks hun Brabantse afkomst kunnen zij zich meten met menig Schotse groep. Een aanrader, zonder twijfel". De groep bestaat uit zeven personen en behalve zingen, bespelen ze instrumenten als banjo, mandoline, gitaar, harmonica, lepels, viool, Ierse dwarsfluit, percussie en bas. Het optreden zal plaats vinden in de Stenge te Heinkenszand. De toegangsprijs bedraagt ƒ. 10,- per persoon en kaarten zijn te reserveren bij de Stenge, telefoonnummer 0113 561865.

AMATEUR GALA: OOK VOOR U!
De activiteiten rondom het 10-jarig bestaan van de Culturele Raad Borsele zullen worden afgesloten op zondag 20 februari met het bekende Amateur Gala Borsele. Op die dag zullen vanaf 13.30 uur in de Stenge te Heinkenszand weer meerdere amateur-artiesten uit de regio hun beste beentje voor zetten om het veelal in grote getale aanwezige publiek te vermaken. Een vijftal gezelschappen zal een zeer gevarieerd aanbod voorschotelen, van zang tot muziek en van dans tot cabaret. Zo zal er een swingend optreden te zien zijn van de gospelgroep Foundation. De groep West Zuid West zal volksmuziek ten gehore brengen. Door de Goese Operette Vereniging zal een gedeelte opvoeren van de musical "Zacharias Jansen". Het dansgedeelte wordt voor rekening genomen door de stichting Dansz, die een korte balletuitvoering zullen verzorgen. Tenslotte is ook de cabaretgroep "de Witkammetjes" van de partij. Deze vijf broers zullen hun allernieuwste voorstelling spelen, bestaande uit korte verhaaltjes en liedjes en dat allemaal in onvervalst Zeeuws.

Naast deze optredens is er tevens een kraampjesmarkt. Hier kunt u kennismaken met allerlei instanties, zoals het Trekkermuseum, het Wienkeltje van Wullemptje, stichting "Ons Boeregoed", de dialectenvereniging Zeeland, de historische boeken over de Borselse dorpen enz. enz.. Al met al een middag met veel afwisseling en waarop u ook weer veel oude bekenden zult tegen komen, zodat u weer eens kunt bij praten. Voor de entreeprijs hoeft u het niet te laten, want deze bedraagt ƒ. 7,50 per persoon. Reserveren kunt u bij de Stenge op telefoonnummer 0113 561865.

Nieuw logo Culturele Raad Borsele
Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum heeft de Culturele Raad Borsele een nieuw logo laten ontwikkelen. Dit nieuwe logo zal op donderdagavond 17 februari om 19.30 uur, voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling "Kunst in Borsele", worden gepresenteerd door wethouder F. Tollenaar van cultuur.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie