Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling 'Outdoorliving' in museum Naturalis Leiden

Datum nieuwsfeit: 19-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Naturalis

Nationaal Natuurhistorisch Museum leiden

Leiden, 19 februari 2000

Outdoorliving

19 februari t/m 9 april 2000 in de galerie . naturalis

Van 19 februari t/m 9 april is in de Galerie van Naturalis in Leiden de tentoonstelling Outdoorliving te zien, met circa 40 werken van Werner Brinkhof uit de periode 1990-2000.
In de tentoonstelling Outdoorliving staat de relatie tussen kunst en natuur centraal. Het werk van Brinkhof is ontstaan vanuit een fascinatie voor de veelzijdigheid van de natuur en de daarin aanwezige levensvormen. Brinkhof ziet dieren als de vormgevers van het landschap. Belangrijke thema's in zijn werk zijn natuur, architectuur en menselijk wonen. In zijn zowel 2- als 3-dimensionaal werk combineert hij op poëtische wijze elementen uit de menselijke woonomgeving zoals kasten en deuren met afbeeldingen van planten of dieren. Bij de verschillende werken wordt gebruik gemaakt van zeer verschillende materialen zoals kurk, hout, glas in lood en foto(collages).

Brinkhof, die in 1992 is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, heeft na zijn eindexamenexpositie in Utrecht ook op diverse andere locaties meegewerkt aan exposities. In 1997 en 1998 heeft hij studiereizen gemaakt voor onderzoek in het landschap in onder andere Duitsland en Polen. In de Galerie van Naturalis is nu te zien hoe Brinkhof de relatie tussen kunst en natuur in zijn werk tot uitdrukking brengt.

Werner Brinkhof - Outdoorliving
van 19 februari t/m 9 april in de galerie . naturalis Darwinweg Leiden telefoon 071 - 568 76 00
open: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00, tijdens schoolvakanties dagelijks van 10.00 tot 18.00

de galerie . naturalis is gratis toegankelijk

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie