Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Themadag 'Onrust in Indonesie'

Datum nieuwsfeit: 20-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

_________
| De Vredessite / Nieuws 2000 |

Themadag 'Onrust in Indonesie'

Op zondag 20 februari 2000 zal in politiek cultureel centrum het ACU te Utrecht een themadag plaatsvinden met sprekers uit/over Maluku, Oost Timor, West-Papua en Aceh.
Deze dag is georganiseerd door Stichting Papua Volkeren en Stichting Vrij Oost Timor in samenwerking met Molukse jongeren van Maluku Tabakar.
Aanleiding van deze themadag is het bezoek van de Papua- activist Sem Karoba aan Nederland. Hij is lid van het Studentenverbond West-Papua en wil mensen in Nederland informeren over de actuele situatie op West- Papua. Op West- Papua is al decennia lang een brede strijd voor zelfbeschikking aan de gang. Met de huidige ontwikkelingen in Indonesie, ziet ook de bevolking van West-Papua een kans op zelfbeschikking, misschien via een referendum. Volgens velen op West- Papua zou Nederland, vanwege haar koloniale verleden (West-Papua werd als laatste deel van Nederlands-Indie opgegeven) een bemiddelende rol kunnen spelen. De militaire macht in Jakarta lijkt echter niet van plan om het Indonesische rijk uiteen te laten vallen. We hebben kunnen zien hoe het Indonesische leger heeft gereageerd op het referendum in Oost Timor. Op de Molukken speelt dit zelfde leger een duidelijke rol in de onrust die leidde tot voortdurende bloedige conflicten. Ook de situatie in Aceh schreeuwt al lang om een oplossing. Berichten uit Lombok, Riau, Sulawesi, ... het rommelt in Indonesie.
Wij, Stichting PaVo en Stichting Vrij Oost Timor, willen een brede opzet van de themadag. Het doel van deze bijeenkomst is het bijeenbrengen en inspireren van mensen die actief zijn of willen worden in de strijd tegen de Indonesische repressie. Door met name mensen afkomstig uit genoemde gebieden en betrokken Nederlanders, actief in verschillende organisaties, uit te nodigen willen wij informatie en ervaring laten delen.
De opzet van de middag is als volgt:
Zaal open 13.30, aanvang programma 14.00 uur. Presentatie: Viktor Kaisiepo (Stichting PaVo) en Jeroen Bosch (Stichting Vrij Oost Timor).
Forum met:

1) Martin Broek van AMOK (Anti-Militaristisch Onderzoeks Kollektief) over de rol van het Indonesische leger op de onderdrukte eilanden en de wapenhandel vanuit Nederland naar Indonesie.

2) Sem Karoba, zie boven.

3) Jean-Marie Sabandar over de actiegroep Maluku Tabakar, Moordrecht en de laatste berichten uit de Molukken.
4) Saskia Kouwenberg, waarnemer, onlangs terug uit Oost Timor over de situatie en ontwikkelingen aldaar.

5) Aboeprijadi Santoso, AKUI en journalist Wereldomroep, over Aceh.
Video en dia's over West-Papua, de Molukken en Oost Timor. Verder:

Hapjes en (live) muziek uit de regio, infostands. Om circa 18.00 is een voordelige avondmaaltijd mogelijk. ACU, Voorstraat 71, Utrecht, tel: 030 - 231 45 90 Meer informatie: Stichting Vrij Oost Timor, tel: 030 - 294 54 38, e-mail: (vrijoosttimor@yahoo.com)
Als u meer posters of uitnodigingen wilt hebben, neem dan contact met ons op.
Namens de organisatie: Egbert en Endie
Stichting Vrij Oost-Timor/Free East Timor Foundation PO Box 2884
NL-3500 GW Utrecht
The Netherlands
Email: (vrijoosttimor@yahoo.com)
Tel: + 31 30 2945438
Fax: + 31 30 2721532

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie