Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-02-2000

Persberichten provincie Groningen/
Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Zondag 20 februari 2000

Tolbert: Inbraak in vrachtauto
Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tolbert heeft gisteren aangifte gedaan van inbraak in zijn vrachtauto. De man had zijn vrachtwagen in het weekend van 12 en 13 februari geparkeerd aan de Feithsweg in Tolbert. De oplegger was toen geladen met een grote hoeveelheid boormachines. Toen hij maandagmorgen 14 februari aankwam op een losadres in Vlissingen merkte hij dat zijn laadklep niet wilde openen en dat er in de oplegger was ingebroken. Er werd een hoeveelheid voormachines gestolen met een waarde van ruim 22 duizend gulden. Omdat de man als chauffeur de hele week van huis is kon hij pas gisteren aangifte doen.

Veendam: Broers aangehouden wegens bedreiging
Wegens bedreiging van een 20-jarige man uit Haren heeft de politie vannacht aan het Beneden Oosterdiep in Veendam twee broers van 19 en 26 jaar uit die plaats aangehouden. De twee kregen in eetgelegenheid aan de Kerkstraat in Veendam om onduidelijke redenen onenigheid met de Harenaar. Daarbij driegde één van de broers met een mes. Later op straat werd de Harenaar nogmaals door beiden bedreigd. De politie trof de mannen aan op het Beneden Oosterdiep. In de vensterbank van een woning waar de mannen voor stonden trof de politie het mes aan waarmee de Harenaar was bedreigd. De beide verdachte zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het mes is in beslag genomen.

Wirdum: Man aangehouden
Aan de Kerkweg in Wirdum heeft de politie vannacht een 43-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man wordt ervan verdacht een ruit te hebben ingegooid van de woning van zijn ex-vrouw aan de Oosterwijtwerderweg in Eenum. Hij reed daarna op de fiets weg. De vrouw belde de politie die de man in Wirdum aantrof. Hij had bij de vernieling een wond aan zijn hand opgelopen. De man is ingesloten.

Uithuizen: Brandstichting
In het asielzoekerscentrum in Uithuizen heeft de politie vannacht een 30-jarige man uit Somalië aangehouden. De man had een bed in zijn kamer in brand gestoken. Een medebewoner werd wakker van de rookontwikkeling en zag kans de brand te blussen. De verdachte is ingesloten.

Delfzijl: Man met neppistool
Aan de Wendakker in Delfzijl heeft de politie gisteravond een 18-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De politie werd gewaarschuwd voor de vernieling van een hek aan De Ploeg in Delfzijl. Omwonenden wezen de verdachte aan als mogelijke betrokkene bij de vernieling en omdat hij in bezit zou zijn van een vuurwapen. Bij onderzoek door de politie werd bij de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, een speelgoedpistool aangetroffen. Het wapen, dat op een echt pistool leek, is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Hij bleek overigens niet bij de vernieling van het hek betrokken te zijn geweest.

Voor nadere informatie: bureau Communicatie, telefoon 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie