Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 20-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten zondag 20 februari 2000 tot 15.45 uur 15:44 zondag 20 februari 2000

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

NIEUW-AMSTERDAM
Bromfietser onder invloed
Zaterdagnacht tegen 5.30 uur trof de politie op de Vaart een 17-jarige bromfietser uit Erica aan, die daar met hoge snelheid en veel lawaai rondreed. De jongeman bleek te hebben gedronken. Hij blies 280, ongeveer 0,65 promille. Zijn bromfiets is voor een technisch onderzoek ingenomen.

HOOGHALEN
Automobilist onder invloed
Zaterdagavond omstreeks 23.15 uur trof de politie een 55-jarige man uit Emlichheim (D) met zijn auto op de Smilderweg aan, die stevig gedronken had. Bij de ademtest blies hij 830, zo'n 1,9 promille. Het rijbewijs is hij kwijt, en in afwachting van de betaling van de boete, waarover nog overlegd moet worden met Justitie, staat zijn auto achter het bureau.

MEPPEL
Fietsendieven opgepakt
Zaterdagnacht tegen 4.30 uur zagen te voet surveillerende agenten op het Prinsenplein dat een 19-jarig meisje en een 21-jarige jongeman, beiden uit Meppel, met een fiets aan de haal gingen. Daarvoor werd het fietsslot verbroken. De twee zijn aangehouden, en na verhoor met een snelrechtdagvaarding de straat weer op gestuurd.

COEVORDEN
Bromfietsdieven aangehouden
Zaterdagnacht kregen agenten in Coevorden de melding dat er een bromfiets van achter het politiebureau zou worden gestolen. Terwijl ze aan kwamen rijden zagen ze drie verdachten wegrennen, een van hen met een bromfiets aan de hand. De drie zijn allen aangehouden, en voor een nader onderzoek ingesloten. De verdachten zijn twee 16-jarige jongens en een 19-jarige jongeman, allen uit Coevorden.

WONINGINBRAKEN
Verspreid over de regio zijn zaterdag, zowel overdag als 's avonds en 's nachts 7 woninginbraken gepleegd.
Zaterdagmiddag werd een woning aan de Amerika in Een bezocht door inbrekers. Zij kwamen binnen door het slot van de voordeur te forceren. De 49-jarige bewoner mist een witte Sony videocamera met toebehoren en een geldbedrag.
Zaterdagavond is in een flatwoning aan de Veenluydenstraat in Hoogeveen ingebroken. De voordeur is opengebroken. De bewoonster mist een stereoset en cd's.
Bewoners van de Drostenstraat in Zuidwolde zagen zaterdagavond omstreeks 23.00 uur twee figuren met een zaklamp lopen in een woning in deze straat waarvan de bewoners met vakantie zijn. De politie werd gewaarschuwd. Toen deze na nog geen twee minuten ter plaatse was, bleken de daders al te zijn gevlogen. De woning is ook verder niet doorzocht. Kennelijk zijn de daders gestoord door het alerte optreden van de buurtbewoners en de politie die snel ter plekke was. Zaterdagavond is een woning aan de Boerhoorn in Oosterhesselen opengebroken. De daders braken een raam aan de achterzijde open. De gehele woning is doorzocht. De 54-jarige bewoner mist geld en sieraden.
Een 73-jarige bewoner van Het Oosterveld in Hoogeveen merkte bij thuiskomst dat in zijn huis was ingebroken. Een raam bleek geforceerd, en de man mist een geldbedrag.
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan het Lodewijk Napoleonplein in Assen. De 32-jarige bewoonster merkte bij thuiskomst dat de achterdeur was geforceerd. Uit de woning is onder meer een tv en een stereoset weggenomen.
Zaterdagnacht tussen 1 en 7 uur is ingebroken in een woning op het terrein van Hendrik van Boeijenoord. Uit dit pand is een tv en een moviebox gestolen.

EMMEN
Inbraak tankstation
Zaterdagnacht rond 3.45 uur is een raam vernield van een tankstation aan de Emmerweg. De 50-jarige eigenaar, die boven de zaak woont, ging onmiddellijk naar beneden, en liep de winkel in. Daar stond een man met een vuilniszak met rookwaar. Het rolluik waar de kast met rookwaar mee was afgesloten, was geforceerd. De eigenaar sommeerde de inbreker dat hij moest blijven staan. Toen deze probeerde te vluchten sloeg de eigenaar hem met een stok op zijn hoofd. De inbreker liet de zak met rookwaar vallen en vluchtte, met twee mededaders die buiten stonden, in de richting van de Ravelijn.

ASSEN
Inbraak kiosk
Zaterdagnacht is ingebroken in een kiosk aan het Stationsplein. De deur bleek te zijn opengebroken. De eigenaar moet nog inventariseren wat er is weggenomen.

EMMEN
Winkeldiefstal
Zaterdagmiddag rond 14.00 uur is een 13-jarig meisje uit Gees aangehouden wegens de diefstal van een make-upstick ter waarde van 19 gulden. Dat gebeurde in een drogisterij in de Hoofdstraat. Ze gaat het HALT-traject in.

HOOGEVEEN
Winkeldiefstal
Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 werd een 14-jarige jongen uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van een pakje sigaretten in een supermarkt in de Hoofdstraat. Voor hem geen HALT omdat hij inmiddels al een bekende van de politie is.

MEPPEL
Winkeldiefstal
Zaterdagmiddag tegen 15.00 uur bleek dat twee meisjes in een kledingzaak in de Hoofdstraat elk een T-shirt hadden gestolen. De eigenaar van de winkel gaf het signalement van deze twee door aan de politie. Tijdens een zoektocht in het centrum kwam een viertal jongeren met de twee jeugdige daders naar de politie. Zij hadden het signalement meegekregen in de winkel en waren ook op zoek gegaan. zij hadden de twee in een winkel aangetroffen en vervolgens overgedragen aan de politie. De twee meisjes, elk 12 jaar oud en woonachtig in Meppel, worden doorverwezen naar HALT.

ASSEN
Winkeldiefstal
Zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur is een 41-jarige man uit Gasselte aangehouden wegens de diefstal van tuinartikelen in een bouwmarkt aan de Claes van Gorcumstraat. De man, van buitenlandse afkomst, verklaarde dat hij de diefstal pleegde om zo snel mogelijk aan een verblijfsvergunning te komen.

DALEN
Verdachten vernieling aangehouden
Zaterdagavond rond 23.00 uur zijn ramen vernield op het NS-station. Kort daarna trof de politie een groep van vijf jeugdigen in de omgeving aan, die aan de signalementsomschrijvingen voldeden. Twee van hen bleken de ramen te hebben vernield. Een van hen, een 19-jarige jongeman uit Dalen, kreeg een snelrechtdagvaarding. De ander, een 14-jarige jongen uit Dalen, is doorverwezen naar HALT.

PESSE
Bromfiets in brand
Zaterdagnacht tegen 0.30 uur is op de Oostering een bromfiets in brand gestoken. De eigenaar, een jongeman uit Pesse, had de bromfiets een uur eerder achter het dorpshuis gezet. De brandweer bluste de brand.

NIEUW-AMSTERDAM
Ruit vernield; verdachte aangehouden
Zaterdagnacht tegen 4.30 uur is een ruit vernield van een drogisterij aan de Vaart. De dader kon op aanwijzingen van getuigen door de politie uit een shoarmazaak vlakbij worden gehaald. De verdachte, een 23-jarige man uit Amsterdam, verkeerde stevig onder invloed van drank. Hij krijgt een snelrechtdagvaarding en kan een rekening verwachten.

VRIES
Vechtpartij
Zaterdagnacht omstreeks 5.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Tynaarlosestraat. Ter plekke gekomen lag een jongeman uit Eelde op straat. Hij zou door drie man in elkaar zijn geslagen. Voor hem werd een ambulance geregeld en hij is overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. Na behandeling kon hij weer huiswaarts. De daders waren inmiddels verdwenen en zijn ondanks een zoekactie niet aangetroffen. Het is nog niet bekend of de jongeman uit Eelde aangifte doet.

ASSEN
Diverse vernielingen en baldadigheid
Zaterdagnacht tegen 5.30 uur treft de politie op de rijbaan van de Nobellaan ongeveer 40 winkelkarretjes aan. Deze zijn weer teruggezet. Kort daarna komt er een melding van een brandende auto op de Stadhouderslaan. Daar ligt een brandende Fiat Panda op z'n kant. De brandweer bluste de brand. Het is nog niet bekend hoe deze auto daar is terecht gekomen. Later op de nacht blijken er langs het Kanaal auto's te zijn vernield. Op een auto staan voetstappen. Van een ander is een ruit ingeslagen, en een derde heeft zand in de brandstoftank.

GASSELTE
Auto-inbraak
Zaterdagnacht is een auto aan de Stuifzandlaan opengebroken. De 24-jarige eigenaar mist zijn radio-cdspeler. Het portierslot bleek te zijn vernield.

.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...