Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Restauratie kassen ommuurde tuinen van Kylemore Abbey

Datum nieuwsfeit: 20-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 20 FEBRUARI 2000

Persbulletin Iers Nationaal Verkeersbureau
Februari 2000

DE OMMUURDE TUINEN VAN KYLEMORE ABBEY

In Connemara, gelegen aan de schitterende westkust van Ierland, kun je je hart ophalen aan adembenemende landschappen, rust en ruimte, maar ook aan prachtige historische gebouwen en de bijbehorende tuinen.

Het sprookjesachtige Kylemore Abbey dat in het noordwesten van Connemara aan de voet van de Doughruagh Mountain aan de oever van een meer is gelegen, beschikt over tot de verbeelding sprekende ommuurde tuinen.

Kylemore Abbey was oorspronkelijk een kasteel, in 1868 gebouwd door een rijke Engelse chirurg Mitchell Henry, die tijdens zijn huwelijksreis niet alleen zijn nieuw verworven bruid, maar ook dit romantische plekje voor altijd in zijn hart sloot.

Al tijdens de bouw van het kasteel werd met de aanleg van de Victoriaanse tuinen begonnen. Hiervoor moest ruim 2,4 ha van rotsige wildernis en veengrond worden omgetoverd tot een tuin een landgoed waardig. De tuin van Kylemore Abbey was waarschijnlijk de laatste tuin van Ierland die op zo'n grote schaal werd aangelegd en is een van de meest imposante overgebleven tuinen uit die tijd. Ze zijn ontworpen door de `Head Gardener' James Garnier en zo'n 10.000 bomen werden tussen 1860 en 1870 geplant. Een bergstroompje deelt de tuin op natuurlijke wijze in tweeën: de `kitchen garden', de moestuin voorzag de familie van vers fruit en groente en in de `pleasure garden' konden de dames en heren eens lekker op hun gemak wandelen.

Na de dood van Mitchell Henry en zijn vrouw en dochter raakte het kasteel, dat niet langer meer bewoond werd, en ook de tuinen in verval tot de Benedictijner nonnen het kasteel aankochten en gingen gebruiken als klooster en school. Met veel liefde en geduld werd het kasteel gerenoveerd en gedeeltelijk voor het publiek geopend. Om zoveel mogelijk fondsen te verwerven voor het onderhoud startten de immer actieve nonnen ook een pottenbakkerij en een coffee shop.

In 1996 is begonnen met de renovatie van de ommuurde tuinen van wat nu Kylemore Abbey heet en de bloementuin en de moestuin zijn nu gereed en in hun oude glorie hersteld. Dit jaar is begonnen met de restauratie van de kassen.

Voor meer informatie:

Iers Verkeersbureau Amsterdam
tel: 020 - 6223101

Of

Kylemore Abbey, Connemara, Co. Galway
Tel: 00 353 95 41146
Fax: 00 353 95 41123
E-mail: (gardens@kylemoreabbey.ie)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie