Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brand in grillroom in Breda

Datum nieuwsfeit: 21-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Brand in grillroom in Breda

Datum: 21/2/2000
Auteur: Willem van Hooijdonk

Vannacht heeft een flinke brand gewoed in een grillroom aan de Baliëndijk te Breda. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting omdat aan de brand een inbraak is voorafgegaan.

Vannacht kwam rond 00.30 uur een inbraakmelding van een grillroom aan de Baliëndijk te Breda binnen. De politie die onmiddellijk ter plaatse ging zag dat er rook uit het pand kwam en heeft direct de brandweer gealarmeerd. Een drietal bewoners, boven de grillroom, werden door de politie uit voorzorg uit de woning gehaald.

Door de brandweer werd de brand met 2 blusvoertuigen en 1 redvoertuig bestreden. Het sein brandmeester werd om 00.58 uur gegeven. Rond 02.30 uur was de brandweer afgewerkt.

Aan de achterzijde van de grillroom ontdekte de politie braaksporen. De speelautomaten in de zaak waren opengebroken. De politie gaat er dan ook van uit dat de brand is aangestoken na een inbraak in het pand.

Door de PNEM is de elektriciteit afgesloten. De gemeente is gewaarschuwd in verband met het opvriezen van bluswater. Een medewerker van Salvage is ter plaatse gekomen om de eigenaar van het pand en de betrokken bewoners te assisteren.

Door de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden en West Brabant is vandaag een technisch onderzoek ingesteld. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie