Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen CDA over adoptie

Datum nieuwsfeit: 21-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

: Tweede Kamer : Adoptie (210200)

Archief Schriftelijke Vragen Archief Schriftelijke Vragen

Adoptie (210200)

Den Haag, 21 februari 2000

Schriftelijke vragen van het lid Bijleveld-Schouten (CDA) aan de staatssecretaris van Justitie


1. Bent u bekend met de inhoud van de afscheidsrede van prof. René A.C. Hoksbergen ter gelegenheid van het neerleggen van het bijzonder hoogleraarschap "Adoptie van Nederlandse en buitenlandse pleegkinderen" aan de Universiteit van Utrecht op 18 februari 2000? *


2. Deelt u zijn opvatting dat verbeteringen in het adoptieproces het beste tot stand kunnen worden gebracht wanneer nauwer wordt samengewerkt met de (organisaties in de) pleegzorg en dat daarom het aandachtsgebied adoptie beter kan worden onder gebracht bij het ministerie van VWS? Zo neen, waarom niet? Zo ja, bent u bereid de noodzakelijke stappen te ondernemen om dit te realiseren?


3. Waarom is de onafhankelijke klachtencommissie voor adoptiezaken nog steeds niet van de grond gekomen? Wanneer kan de Kamer de ontwerp-AmvB verwachten? **


4. Kunt u onderbouwen in hoeverre de bestaande klachtencommissies bij de bemiddelingsorganisaties zelf en het toezicht door de Inspectie Jeugdhulpverlening en Jeugdbescherming voldoende informatie verschaffen voor een gedegen beoordeling van de aanvragen voor verlenging van de vergunningen van de bemiddelingsorganisaties die per oktober van dit jaar aflopen?


5. Tot welke conclusies leidt het Toezichtsrapport en welke stappen gaat u ondernemen om te werken aan de verbetering van het adoptieproces?


6. Welke (andere) suggesties van prof. Hoksbergen bent u bereid nader te onderzoeken? En specifiek met betrekking tot de nazorg?

(* verschenen in druk onder ISBN nummer 90-805430-2-0) (** zie ook schriftelijke vragen Bijleveld Handelingen '98-'99 546)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie