Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda vraagt sloopvergunning aan voor De Wisselslag

Datum nieuwsfeit: 21-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

GEMEENTE VRAAGT OP KORTE TERMIJN SLOOPVERGUNNING AAN VOOR DE WISSELSLAG

De gemeente Breda vraagt op korte termijn een sloopvergunning aan voor voormalig zwembad De Wisselslag. Over circa zes weken zou dan met de sloop gestart kunnen worden. Totdat het pand daadwerkelijk gesloopt is, laat de gemeente continue toezicht houden in het gebouw door een beveiligingsbedrijf. De gemeente wil hiermee voorkomen dat onbevoegden het leegstaande gebouw betreden.

Naast een sloopvergunning moet de gemeente ook een zogenoemde bemalingsvergunning aanvragen. Wanneer de bak van het zwembad wordt verwijderd moet het grondwater dat omhoogkomt namelijk worden weggemalen.

Het verkrijgen van deze vergunning neemt enkele maanden in beslag. Daarom overweegt de gemeente om het zwembad alvast gedeeltelijk te slopen. Hiermee wordt voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan doordat onbevoegden het gebouw betreden.

Het zwembad staat sinds 24 januari leeg. De tussenliggende periode is door de Stichting Zwembaden (ESG) gebruikt om de laatste spullen uit het gebouw te verwijderen. Binnen enkele dagen zal de stichting het gebruik van het zwembad opzeggen bij de gemeente.

Het is nog niet duidelijk wat er in de toekomst op het terrein van het voormalige zwembad gaat gebeuren. In de gebiedsvisie Noord-Oost die medio dit jaar uitkomt, zal meer duidelijkheid komen over de precieze invulling van het terrein.

Breda, 21 februari 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie