Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 22-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

dinsdag 22 februari 2000

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het mondelinge vragenuur plaats. Hierbij komen de volgende vragen aan de orde (onder voorbehooud):
-van de heer Rabbae (GroenLinks) aan minister Hermans (OCW) over het

risicodragend beleggen in aandelen(fondsen) door scholen voor voortgezet onderwijs; -van mevrouw Vos (GroenLinks) aan minister Pronk (VROM) over de vervalsing van veiligheidsrapporten in de opwerkingscentrale Sellafield.
De mondelinge vragen staan op alfabetische volgorde. Voor de volgorde behandeling: raadpleeg deze pagina dinsdag na 12.30 uur.

Hierna stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Vervolgens debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over het actieprogramma onderwijs in allochtone levende talen (dit algemeen overleg had plaats op 3 februari jongstleden).

Hierna heropent de Kamer het debat over de wijziging van de Gemeentewet en de wijziging van het Wetboek van Strafvordering. Deze wijzigingen hebben tot doel de mogelijkheden tot bestrijding van grootschalige ordeverstoringen te verbeteren en de strafrechtelijke mogelijkheden tot handhaving van de openbare orde te verruimen.

Vervolgens debatteert de Kamer over het initiatief-wetsvoorstel van de leden Atsma (CDA) en Rosenmöller (GroenLinks) tot wijziging van het Wetboek van Strafrecht om de zwarte handel in voetbalkaartjes tegen te gaan. Het voorstel vormt een aanvulling op het pakket van maatregelen om het Europees Kampioenschap voetbal 2000 in goede banen te leiden (alleen de eerste termijn van de zijde van de Kamer).

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 15.30 tot ca 17.30 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) over het actieprogramma Electronische Overheid. Dit programma heeft als doel informatie- en communicatietechnologie (ICT) efficiënter en klantvriendelijker in te zetten.

Verkeer en Waterstaat: 15.30 tot ca 18.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos(Verkeer en Waterstaat) over het opnieuw in gebruik nemen van het historisch spoorwegtracé IJzeren Rijn. Het betreft hier een bestaande spoorwegverbinding tussen België en Duitsland die over Nederlands grondgebied loopt.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 13.00 uur - Klompézaal
Agenda: procedure.

Buitenlandse Zaken: 15.30 tot ca. 16.30 uur - Regentenkamer
Agenda: gesprek met de nieuw benoemde ambassadeur te Koeweit, de heer drs. H.J.W.M. Revis.

Economische Zaken: 16.30 uur - Klompézaal
Agenda: procedure.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.30 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.

AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken neemt om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de stuurgroep Brederwiede Zelfstandig. Met deze petitie pleit de stuurgroep voor het zelfstandig blijven de gemeente Brederwiede in verband met de gemeentelijke herindeling West-Overijssel (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt om 13.30 uur een rapport in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de stichting Overleg Medische Technologie. In het onderzoeksrapport wordt de maatschappelijke relevantie van medische hulpmiddelen beschreven (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van een groep hondenbezitters die handtekeningen hebben verzameld voor het welzijn van het hondenras de Rottweiler (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van een solidariteitscomité dat aandacht vraagt voor de situatie van de politieke gevangenen in Turkije (hal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie