Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Discussie-site minister Van Boxtel uitgebreid

Datum nieuwsfeit: 22-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE BZK

www.minbzk.nl

MINBZK : Discussie-site minister Van Boxtel uitgebreid

Dinsdagavond 22 februari kan iedereen tussen 20.30 en 21.30 uur via www.rogervanboxtel.nl weer live chatten met minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid. De minister sluit de discussie over integratie af waaraan de afgelopen maand honderden mensen hebben deelgenomen. Tevens opent de minister de discussie voor de komende maand. In tegenstelling tot eerdere discussies zal ditmaal niet één thema, maar een aantal onderwerpen aan bod komen. Nieuw op de site is de introductie van elektronische polls. Mensen kunnen aangeven of ze het al dan niet eens zijn met een (actuele) stelling en zien direct of andere bezoekers van de site eenzelfde mening zijn toegedaan.

De komende maand kan met de minister over verschillende onderwerpen van gedachten worden gewisseld. De eerste onderwerpen die aan bod komen zijn het gebruik van biometrie (fysieke eigenschappen voor herkenning) bij paspoorten, de gevolgen van segregatie en gettovorming voor de lokale democratie en de gevaren van een eventuele elektronische klassenmaatschappij. In de loop van de maand worden andere onderwerpen toegevoegd.

Minister Van Boxtel, die binnen het kabinet verantwoordelijk is voor de elektronische informatievoorziening van de overheid, wil de overheid voor de burger toegankelijker maken. Enkele maanden geleden heeft hij hiervoor ook de internet-site www.overheid.nl geopend, waarmee alle overheidsinformatie beschikbaar wordt gesteld via één adres. Sinds 1 oktober 1999 is de discussiesite www.rogervanboxtel.nl op het Internet geopend. Op deze site kan iedereen discussiëren over beleidsonderwerpen uit de portefeuille van minister Van Boxtel.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie