Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veiling frequenties Wireless Local Loop uitgesteld

Datum nieuwsfeit: 22-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT

VEILING FREQUENTIES WIRELESS LOCAL LOOP (WLL) UITGESTELD

In verband met een beroepsprocedure bij de rechtbank van Rotterdam heeft staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat besloten de veiling van frequenties voor Wireless Local Loop (WLL) enige maanden uit te stellen.
De rechtbank behandelt op 24 maart a.s. een door Telfort ingesteld beroep. Hoewel alle voorbereidingen om frequenties ten behoeve van WLL te veilen gereed zijn en de vergunningprocedure medio maart had kunnen starten, is vanwege het beroep uitstel van de geplande uitgifte noodzakelijk.

Telfort heeft beroep ingesteld tegen de afwijzing van een aanvraag voor WLL-frequenties. Staatssecretaris De Vries heeft die aanvraag op 20 december 1999 afgewezen.
Telfort beschikt over een vergunning voor kabelgebonden telecommunicatie-infrastructuur en is van mening dat zij op grond daarvan beschikt over een voorkeursrecht voor frequenties die het tot stand brengen van vaste verbindingen ondersteunen. De door Telfort aangevraagde frequenties bevinden zich in de frequentiebanden, die voor wireless local loop beschikbaar zijn.

De rechtbank behandelt het beroep van Telfort in een versnelde procedure en doet naar verwachting medio mei uitspraak. De vergunningverleningsprocedure zal daarom niet eerder dan medio mei 2000 van start kunnen gaan, afhankelijk van de uitspraak van de rechtbank.

Hans Scholten, 070-3516544

22 feb 00 16:08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie