Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NEC presenteert futuristische lijn LCD-schermen

Datum nieuwsfeit: 22-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEC presenteert futuristische lijn LCD-schermen met zwarte behuizing

Nieuw ontwerp voor kwalitatief hoogstaande en energiezuinige TFT-monitoren voor thuis en op kantoor

Hoofddorp, 22 februari 2000 – Met twee elegante modellen, de MultiSync LCD1525M Black en de LCD1810 Black, brengt NEC voor het eerst antracietgekleurde varianten van haar LCD-monitoren op de Benelux-markt. PC-gebruikers hadden tot voor kort geen andere keus dan het standaard beige van PC's en monitoren. De zwarte lijn TFT-monitoren van NEC maakt het mogelijk de werkplek op een modieuze manier in te richten met een beeldscherm van professionele kwaliteit. Het instapmodel, de MultiSync LCD1525M Black met ingebouwde speakers, is zowel bedoeld voor professioneel als privé-gebruik. De MultiSync LCD1810 Black is bij uitstek geschikt voor toepassingen in een professionele omgeving. Beide monitoren zijn bijzonder energiezuinig en beschikken over een spaarstand voor de momenten dat de monitor slechts stand-by staat.

MultiSync LCD1525M Black
De 15-inch MultiSync LCD1525M Black heeft een beeldoppervlak dat overeenkomt met een
17-inch CRT-monitor en is dankzij het platte ontwerp zeer ruimtebesparend. Door de sterke lichtopbrengst (200 candela/m²) en het hoge contrast (350:1) zorgt het TFT Active Matrix LCD-paneel voor een scherp en precies beeld. Het scherm heeft een resolutie van 1024 x 768 en kan 16,77 miljoen kleuren weergeven. De ingebouwde luidsprekers en koptelefoonaansluiting bieden uitstekende audioweergave en maken de monitor zeer geschikt voor multimediatoepassingen. Bovendien is het beeld van de MultiSync LCD1525M Black onder een hoek van 100º verticaal en 120º horizontaal goed zichtbaar. Tenslotte beschikt de MultiSync LCD1525M Black over diverse aanvullende functies, zoals een actieve USB-poort waarmee bijvoorbeeld een digitale camera of scanner direct aangesloten kan worden op de monitor.

MultiSync LCD1810 Black
De 18-inch MultiSync LCD1810 Black is niet alleen ruimtebesparend en energiezuinig, maar beschikt ook over het unieke TORO-design (TurnOverRollOver), waardoor de gebruiker het scherm tot 90º in één vloeiende beweging kan kantelen. De gratis bijgeleverde Pivot-driver-software zorgt er vervolgens voor dat het beeld automatisch meedraait met de monitor, zodat zowel in liggend ('landscape') als in staand ('portrait') formaat beelden op ware A4-grootte bekeken kunnen worden. Door toepassing van de unieke IPS-technologie op de MultiSync LCD1810 Black geeft de monitor zelfs onder een beeldhoek van 160º een perfect beeld. Hierdoor kunnen vanuit verschillende hoeken door bijvoorbeeld meer mensen tegelijkertijd beelden op het scherm bekeken worden.

Prijs en verkrijgbaarheid
De nieuwe MultiSync LCD1525M Black en MultiSync LCD1810 Black zijn vanaf februari beschikbaar. De verkoopadviesprijs voor de 15-inch MultiSync LCD1525M Black is f 3.100,- (excl. BTW). De met TORO-design ontwikkelde zwarte MultiSync LCD1810 Black heeft een adviesprijs van f 8.700,- (excl. BTW).

NEC
NEC werd opgericht in 1899 en is daarmee één van de langst bestaande elektronicabedrijven ter wereld. Over de gehele wereld werken er meer dan 150.000 medewerkers in ruim 180 vestigingen van NEC. Met een omzet van 37 miljard dollar behoort NEC tot de grootste elektronicaconcerns van dit moment. In de fabrieken van NEC worden meer dan 26.000 verschillende producten gemaakt, van geheugenchips tot ASIC’s, van hand-held PC’s tot supercomputers en van mobiele telefoons tot grondstations en satellieten.

NEC staat in Europa vooral bekend als specialist op het gebied van ‘Total Display Solutions’. NEC Benelux (www.necblx.com) biedt een productlijn van onder meer 15-, 17-, 19- en 22-inch CRT-monitoren, ontwikkeld met de eigen MultiSync-technologie. Ook op het gebied van de innovatieve LCD- en PLASMA-technologie heeft NEC complete productlijnen. Daarnaast biedt het in Hoofddorp gevestigde bedrijf een uitgebreide serie LCD- en DLP-projectoren.
Eén van de speerpunten in het beleid van NEC is de toepassing van milieuvriendelijke materialen in haar producten.

Voor meer persinformatie of illustratiemateriaal
NEC Benelux
Désirée Dijkhuis
Telefoon: 023 5548 548
E-mail: (desiree.dijkhuis@uk.neceur.com)

Lammers van Toorenburg PR
Francine Loos / Leonie Schouwenaar
Telefoon: 030 6565 070
E-mail: (francine@lvtpr.nl) / (leonie@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie