Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese primeur Hyundai Santa Fe

Datum nieuwsfeit: 22-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Hyundai Santa Fe: het beste van twee werelden

22-2-00.

De Hyundai Santa Fe beleeft zijn Europese primeur tijdens de internationale autotentoonstelling begin maart in Genève. Het is Hyundai's eerste in eigen huis ontwikkelde 4x4. De presentatie in Zwitserland komt kort na de lancering op de Detroit Motor Show eerder dit jaar. De fabrikant kon toen meteen enkele tienduizenden orders noteren, een eerste succes voor de nieuwe Hyundai.

De Santa Fe is een zogeheten 'cross over', een auto die de kwaliteiten van twee verschillende modellen in zich verenigt. Het is zowel een robuuste terreinauto als een ruime en comfortabele stationwagon. Voor het ontwerp tekende de Californische designstudio van Hyundai, die in samenwerking met de ontwerpcentra in Duitsland, Tokio en Seoel het project van de grond tilde. Het management van Hyundai koos voor de ontwikkeling in de Verenigde Staten omdat daar de markt voor sportieve 4x4's het grootst is. De basis voor de Santa Fe werd in 1995 gelegd toen Hyundai de HCD II onthulde, een all-roader met zeer sportieve coupé-eigenschappen.

Hyundai Challenge
De Santa Fe wordt leverbaar met zowel twee- als vierwielaandrijving. Het motorpallet loopt van een tweeliter viercilinder benzinemotor tot een 2,7-liter zescilinder. Hyundai gaat de Santa Fe eveneens van een krachtige direct ingespoten turbodiesel voorzien. Welke uitvoeringen naar Nederland komen, wordt later bekend.

In de tweede helft van dit jaar arriveert de Santa Fe in Nederland. Kort daarna start de inschrijving en voorselectie van de Hyundai Challenge, een tiendaagse avontuurlijke en (in)spannende zwerftocht met een aantal Santa Fe's door onder meer New Mexico, Nevada en Colorado. Uiteraard wordt ook de stad bezocht waaraan de auto zijn naam dankt. Na de zomer start de inschrijving en selectie van de deelnemers voor de Hyundai Challenge.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie