Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan Hypermini wint zuinigheidsprijs

Datum nieuwsfeit: 22-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nissan Hypermini wint zuinigheidsprijs

(22 Februari 2000)

PERSBERICHT:

De compacte, elektrisch aangedreven Hypermini van Nissan heeft in Japan een voorname zuinigheidsprijs gekregen. Het ministerie van internafionale handel en industrie heeft die op 16 februari uitgereikt. Deze zogenaamde 'New Energy Grand prize' is in het leven geroepen om de ontwikkeling van energiezuinige en milieuvriendelijke technologie te bevorderen.

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van diverse ministeriële departementen, prijst de Hypennini om zijn compacte afinetingen. In de overvolle Japanse steden biedt zijn formaat geweldig veel voordeel. Het is volgens de jury daarom een prima auto voor woon-werkverkeer.

Verder worden de rijeigenschappen geprezen. De jury roemt de kwaliteiten van de opvallend stevige aluminium carrosserie en de technisch hoogwaardige elektromotor, welke niet alleen aandrijft maar bij afremmen energie opwekt en daarmee de lithium-ion accu's weer van een shot extra elektriciteit voorziet. Ook voor het feit dat de Hypermini inmiddels dienst doet in twee proefprojecten krijgt Nissan lof toegezwaaid in het juryrapport. Nissan verwacht dat de vraag naar dergelijke, goed rijdende compacte stadsauto's in de toekomst zal toenemen als gevolg van de steeds beperktere ruimte en de strengere eisen aan uitlaatgassen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie