Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over vervalsing rapporten Sellafield

Datum nieuwsfeit: 22-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 22 februari 2000

Gemaakt: 22-2-2000 tijd: 15:15


2990007342

Mondelinge vragen van het lid M.B. Vos (GroenLinks) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over de vervalsing van veiligheidsrapporten in de opwerkingscentrale Sellafield. (Ingezonden 21 februari 2000)


2990007350

Vragen van het lid Stellingwerf (RPF) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en de staatssecretaris van Financiën over een nieuw soort benzine. (Ingezonden 22 februari 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van het feit dat Shell een nieuwe benzine op markt heeft gebracht onder de naam Pura, die een aanzienlijk lagere uitstoot van schadelijke stoffen heeft en die zelfs ruimschoots voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen die vanaf 2005 gelden? 1)


2

Hoe beoordeelt u het dat deze benzine vooralsnog fors duurder is dan Euro 95?


3

Bent u bereid de accijnzen van de verschillende soorten benzine zodanig aan te passen. dat de brandstoffen die voldoen aan de toekomstige Europese kwaliteitsnormen in een gunstiger prijsverhouding tot de traditionele benzinesoorten komen te staan?


4

Is hier een kruissubsidiëring denkbaar, analoog aan de situatie bij loodhoudende en loodvrije benzine in de jaren '80?


5

In welke mate stimuleren andere lidstaten het gebruik van brandstoffen die voldaan aan de toekomstige Europese kwaliteitsnormen?


6

Als onverhoopt blijkt dat de geldende EU-bandbreedtes voor accijnzen onvoldoende ruimte bieden om de prijsverhoudende aan te passen, wilt u dan in EU-verband aandringen op het creëren van mogelijkheden om het gebruik van relatief milieuvriendelijke brandstoffen te stimuleren?


7

Zijn er nog andere mogelijkheden om hierin sturend op te treden? Wilt u hiernaar zonodig onderzoek laten verrichten?

Zie www.shell.nl/cliënt/nieuws/nieuws html nieuws id 293.html

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie