Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

2,75 miljoen voor projecten in vijf grote steden in 2000

Datum nieuwsfeit: 22-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
22 februari 2000

2,75 MILJOEN VOOR PROJECTEN IN VIJF GROTE STEDEN IN 2000

"Als we bij de Utrechtse gemeenten kijken naar het aantal niet-werkende werkzoekenden, het aantal misdrijven door jongeren, achterstanden bij allochtone groepen en het aantal uitkeringsgerechtigden, dan zijn gemeenten Utrecht, Amersfoort, Zeist en Veenendaal 'koplopers'. Nieuwegein met haar relatief hoge inwonerstal en problemen als voormalige groeikern, hoort volgens ons in dat rijtje ook thuis. Voor deze vijf gemeenten willen we via het provinciale Grote Steden beleid iets extra's doen", aldus de heer R. Robbertsen, gedeputeerde voor onder andere het Grote Steden Beleid.

Grote Steden Beleid
GS hebben vandaag criteria vastgesteld voor de provinciale projectenpot Grote Steden Beleid. In die pot zit dit jaar 2,75 miljoen gulden; de drie jaren hierna is er 1,25 miljoen gulden te verdelen. Met dit nieuwe beleid wil de provincie een bijdrage leveren aan de aanpak en bestrijding van grootstedelijke problematiek en het wegwerken van achterstanden. Daarbij spelen sociale, economische en fysieke aspecten een rol. De vijf gemeenten kunnen projecten indienen als er aan een serie criteria voldaan wordt. Zo moet een project bijdragen aan het oplossen van de grootstedelijke problematiek: het gaat dus om projecten die verpaupering, verloedering of een cumulatie van problemen te lijf gaan. Het project moet een bovenlokaal karakter hebben en voor ten minste 50% met cofinanciering bekostigd worden. Als de indieners ook kunnen aantonen dat het project niet uit reguliere budgetten kan worden betaald én inspeelt op zowel sociale als fysieke als economische aspecten, maakt zo'n project een goede kans gehonoreerd te worden. De vijf gemeenten mogen projecten indienen tot maximaal één miljoen gulden; in overleg zal dan het geld verdeeld worden.

De Statencommissie Bestuur en middelen zal op 13 maart over dit onderwerp adviseren. Het is de bedoeling dat nog voor de zomer projecten worden ingediend en beoordeeld, zodat deze nog dit jaar kunnen starten.
(Voor informatie: Sari Klatter, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 20 42)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie