Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het Vlaams Parlement kent de Gouden Erepenning 2000 toe

Datum nieuwsfeit: 22-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlaams Parlement

23 februari 2000

Het Vlaams Parlement kent de Gouden Erepenning 2000 toe.

Op 22 februari 2000 besliste het Bureau van het Vlaams Parlement de Gouden Erepenning in 2000 toe te kennen aan

* de VZW Blijdorp
* de VZW Schoonderhage
* de VZW Onze Nieuwe Toekomst

De Erepenningen van het Vlaams Parlement worden om de twee jaar toegekend aan personen, instellingen of verenigingen die zich langdurig en aanwijsbaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de geestelijke of materiële ontplooiing of voor het welzijn of de welvaart van de Vlaamse Gemeenschap. Het zijn de Vlaamse volksvertegenwoordigers die de kandidaten voordragen.

Met de toekenning van de Erepenningen 2000 wil het Bureau van het Vlaams Parlement hulde brengen aan een aantal Vlamingen of Vlaamse instellingen die een belangrijke rol vervullen in de sociale sector.

* de VZW Blijdorp is een instelling voor kinderen en volwassenen met een mentale handicap, actief in de regio Dendermonde; deze instelling is op 30 jaar tijd uitgegroeid tot een volwaardig dienstverleningscentrum met diverse voorzieningen en vestigingen en staat in voor de opvang en begeleiding van meer dan 300 mensen met een handicap;
VZW Blijdorp - Blijdorpstraat 3 - 9255 Buggenhout - Tel. (052) 39 99 00

* VZW Schoonderhage zorgt voor opvang en begeleiding van 105 volwassen personen met een mentale handicap die noch in het gewone arbeidscircuit noch in een beschutte werkplaats kunnen tewerkgesteld worden; Schoonderhage was in eerste instantie een dagcentrum voor de opvang van een twintigtal personen maar wegens de nood aan meer permanente opvang en begeleiding zorgt de VZW nu ook voor een nieuwe thuis voor 50 mensen met een mentale handicap;
VZW Schoonderhage - Schuitstraat 16 - 9401 Pollare - tel. (054) 32 90 00

* de VZW Onze Nieuwe Toekomst is een belangenvereniging van en voor volwassenen met een verstandelijke handicap en heeft als doelstellingen de rechten van personen met een verstandelijke handicap te verdedigen en anderen te laten weten dat zij mensen zijn met eigen mogelijkheden. De VZW wil alle mensen met en verstandelijke handicap steunen zodat zij durven praten en hun stem laten horen.
VZW Onze Nieuwe Toekomst - Groot Begijnhof 10 - 9040 Sint-Amandsberg - tel. (09) 229 39 66

Aan de Erepenningen is geen financiële beloning verbonden. Ze zijn een blijk van waardering van het Vlaams Parlement voor de jarenlange inspanningen van de laureaten voor de sociale ontwikkeling in Vlaanderen.

In het voorjaar van het jaar 2000 zullen de Gouden Erepenningen aan de laureaten uitgereikt worden tijdens een plechtigheid in het Vlaams Parlement.

Voor meer informatie :
Externe Relaties
tel (02)552 15 09
(externe.relaties@vlaamsparlement.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie