Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kerken in Aktie helpt Mozambique met f 100.000,-

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KERKEN IN ACTIE

TON VOOR HULPVERLENING MOZAMBIQUE

Kerken in Aktie helpt Mozambique met f 100.000,-

Kerken in Aktie stelt in eerste instantie f 100.000,- beschikbaar voor noodhulp aan de slachtoffers van de natuurramp in Mozambique. Het geld is bestemd voor voedsel, landbouwzaden, bouwmaterialen voor herstel huizen en overlevingspakketten.

Naar schatting zijn 220.000 families getroffen door hevige neerslag, overstromingen en de cycloon Eline. Kerken in Aktie draagt bij aan een noodhulpprogramma van ACT-Mozambique, waarmee 7.000 families in Maputo/Congolete, Gaza en Sofala worden geholpen. Lokale partnerorganisaties startten hun hulpactiviteiten in de tweede week van februari en hebben die allengs uitgebreid. Behalve noodhulp assisteert ACT ook bij het hervestigen van families die hun huizen, gewassen, vee en andere inkomstenbronnen hebben verloren. De totale kosten van het ACT-hulpprogramma bedragen f 2,5 miljoen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie